Latvijas karavīri un zemessargi piedalīsies mācībās “Northern Strike” ASV

Ārvalstīs
Sargs.lv
karavīri
Foto: Foto: virsseržants Gatis Indrēvics

No 27. jūlija līdz 14. augustam vairāk nekā 70 Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi piedalīsies Mičiganas Nacionālās Gvardes organizētajās apvienotajās sauszemes un gaisa spēku mācībās “Northern Strike 2017”, kas norisināsies ASV, Mičiganas štatā Greilingas un Alpenas poligonos.

Latvijas karavīri un zemessargi piedalīsies mācībās “Northern Strike” ASV

Latviju mācībās pārstāvēs gaisa atbalsta kontrolieri un uguns atbalsta grupa, kā arī Zemessardzes 4.brigādes kājnieku vads, kas būs integrēts Dānijas bruņoto spēku rotā.

Mācībās piedalās vairāk nekā 5000 ASV un sabiedroto valstu karavīri un jūras kājnieki. Mācības sniedz iespēju karavīriem trenēties veikt plaša mēroga operācijas ar gaisa, jūras un sauszemes elementu integrāciju, sinhronizējot uguns atbalstu, tai skaitā tuvā gaisa atbalstu, un sadarbojoties starptautiskā vidē.

Gaisa atbalsta kontrolieri ir vienas no augsta līmeņa spējām, ko Latvijas bruņotie spēki attīstījuši, pateicoties partnerībai ar Mičiganas Nacionālo Gvardi. Gaisa atbalsta kontrolieris no priekšējām līnijām koordinē un tieši vada tuvo gaisa atbalstu un cita veida gaisa atbalsta operācijās. Tuvais gaisa atbalsts ietver gan lidmašīnu, gan helikopteru gaisa operācijas pret ienaidnieka objektiem tuvā distancē no pašu karaspēka vienībām.

Jau kopš 1992. gada Nacionālie bruņotie spēki cieši sadarbojas ar Mičiganas pavalsts Nacionālo gvardi, organizējot militāro apmācību procesu karavīriem, kopīgas militārās mācības un īstenojot citus sadarbības projektus.

Dalies ar šo ziņu