Aizsardzības ministrs apmeklē Zemessardzes pamatapmācības nometni Daugavpils novadā

NBS
Sargs.lv
121EB84D63644888A799D72E4036DFEA.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

20. jūlijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis apmeklēja Zemessardzes 3. brigādes militārās pamatapmācības pirmā līmeņa nometni mācību poligonā “Meža Mackeviči” Daugavpils novadā. Vizītes laikā R. Bergmanis tikās ar Zemessardzes 3. brigādes komandieri pulkvežleitnantu Māri Simsonu, 3. brigādes bataljonu komandieriem un jaunajiem zemessargiem, lai pārrunātu apmācību norisi un zemessargu sadzīves apstākļus.

Aizsardzības ministrs apmeklē Zemessardzes pamatapmācības nometni Daugavpils novadā

Aizsardzības ministrs atzina, ka viņš ir patīkami pārsteigts par nometnes organizācijas, apmācību un nodrošinājuma augsto līmeni. “Salīdzinot ar 2015. gadu, kad pirmo reizi viesojos mācību poligonā “Meža Mackeviči”, ir sperts milzīgs solis attīstībā,” uzsvēra R. Bergmanis.

3. brigādes pamatapmācības nometnē, kuru atklāja 2. jūlijā, piedalījās aptuveni 200 zemessargu. Nometnes laikā zemessargi apguva lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, guva ieskatu topogrāfijā, pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanā un saistošajos normatīvajos aktos. Pamatapmācības nometne noslēgsies sestdien, 22. jūlijā.

“Es lepojos ar jaunajiem zemessargiem, kas godam izturējuši nopietnus pārbaudījumus trīs nedēļu garumā,” pēc tikšanās ar nometnes dalībniekiem sacīja R. Bergmanis.

Šogad Zemessardzes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiek, pielietojot nometnes modeli, kurā zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā.
 
Nākamā pamatapmācības nometne notiks Valmierā no 26. jūlija līdz 22. augustam, un to organizēs Zemessardzes 2. brigāde, savukārt 4. brigādes pamatapmācības nometne norisināsies no 20. līdz 27. augustam Kuldīgā.
 
Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem, un vēlas dienēt Zemessardzē. Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar dzīvesvietai tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā -- Prasības uzņemšanai Zemessardzē. Tur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija.

Dalies ar šo ziņu