Ar Gaisa spēku helikopteri no tankkuģa evakuē cilvēku

Sabiedrība
Sargs.lv
Mi-17
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ar Latvijas Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopteri 13. maijā no tankkuģa "Maersk Timaru" evakuēts pacients, liecina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rakstītais sociālajā portālā "Twitter".

Ar Gaisa spēku helikopteri no tankkuģa evakuē cilvēku

13. maijā pēc Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC) pieprasījuma krasta apsardzes kuģis KA-14 "Astra" un Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17" sniedzis atbalstu pacienta evakuācijā no tankkuģa "Maersk Timaru".

Ar helikopteru "Mi-17" pacients nogādāts Ventspils lidlaukā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu brigādei.

Pēc tam helikopters "Mi-17" atgriezies Gaisa spēku aviācijas bāzē, informē NBS.

Bruņotos spēkus iesaista avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamajos pasākumos – palīdzības sniegšanā civilās aizsardzības sistēmai –, ja civilās aizsardzības sistēmas rīcībā esošie resursi ir nepietiekami apdraudējuma situācijas pārvarēšanas un seku likvidācijas neatliekamo pasākumu veikšanai un bruņoto spēku resursu piesaiste ievērojami paātrina neatliekamo pasākumu īstenošanu, mazina iespējamos zaudējumus, paātrina cilvēku glābšanu vai ja bruņoto spēku rīcībā ir speciāli resursi šo darbību veikšana.

Dalies ar šo ziņu