Turpinās Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības Latgalē veidošana; vēl var pieteikties

NBS
Sargs.lv
Latgale
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

 5. maijā Zemessardzes 3. brigādes atsevišķās kaujas atbalsta rotas karavīri Latgales kongresa simtgades pasākumu laikā piedalījās svētku gājienā un pieminekļa “Latgales kongresam 100” atklāšanā, kas ir viens no Latvijas valsts simtgades svinību atklāšanas centrālajiem notikumiem.

Turpinās Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības Latgalē veidošana; vēl var pieteikties

 5.maijs ir arī Zemessardzes 3. brigādes atsevišķās kaujas atbalsta rotas dibināšanas diena.

“Latgales kongresa simtgades ietvaros, tiek svinēts vēsturiski nozīmīgs lēmums, kad latgalieši izlēma vienoties ar Vidzemi un Kurzemi kopīgā cīņā par neatkarīgu Latvijas valsti. Tā bija redzamāko novada sabiedrisko darbinieku, kā arī armijas virsnieku un mobilizēto karavīru iniciatīva,” uzsver Zemessardzes 3. brigādes komandieris pulkvežleitnants Māris Simsons. “Arī 2017.gads ir jaunām Latgalei un Latvijai nozīmīgām iniciatīvām bagāts. Šā gada janvārī Aizsardzības ministrija paziņoja par pastāvīgas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības Latgalē veidošanu - ir pagājuši četri mēneši, un mēs jau varam redzēt rezultātus.”

Jau ziņots, ka ar Ministru kabineta rīkojumu Nr. 275 “Par Valdības rīcības plānu Deklarācijas par Māra Kučinska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību īstenošanai”, Aizsardzības ministrijai ir dots uzdevums līdz 2018. gada 30. oktobrim izveidot pastāvīgu Nacionālo bruņoto spēku apakšvienību Latgalē.

Jaunā apakšvienība būs rotas līmeņa vienība, kurā būs 150 karavīri. Vienības vadīšanai nepieciešamie profesionālā dienesta karavīri pārsvarā tiek rekrutēti no reģionā dzīvojošajiem, tā ir iespēja Latgales iedzīvotājiem dienēt tuvāk mājām, kā arī stiprināt sociālo vidi.
Pašlaik kaujas atbalsta apakšvienībā Latgalē jau dien 36 karavīri, bet Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā kareivja pamatapmācības kursa mācību programmu ir uzsākuši 70 jaunie karavīri.

Kareivja pamatapmācības kursa ietvaros jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanā, lauka kaujas iemaņās un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus. Vairāki atvaļināti profesionālā dienesta karavīri ir nolēmuši pievienoties kaujas atbalsta apakšvienībai Latgalē un atjaunojas dienestā. Tāpat ir tādi profesionālā dienesta karavīri, kas ir pāriešanas procesā no citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā 12. maijā sagaidāms izlaidums, tajā apliecības par kareivja pirmā un otrā pamatapmācības kursa mācību programmas sekmīgu apguvi saņems jaunie karavīri, tostarp 14 profesionālā dienesta karavīri, kuri dienesta gaitas turpinās Zemessardzes 3.brigādes atsevišķās kaujas atbalsta rotas sastāvā, Daugavpilī, Rēzeknē un Preiļos.

Vēl turpinās kaujas atbalsta apakšvienības Latgalē komplektēšana, tāpēc Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu un tuvāko novadu iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties dienestam kaujas atbalsta apakšvienībā Latgalē. Profesionālā dienesta kandidāts rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī savai dzīvesvietai tuvākajā bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, vienībā. Pieteikties dienestam var arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā “Rekrutēšana”.

Dalies ar šo ziņu