Instruktoru skolā Cēsīs apmāca 12 Ukrainas bruņoto spēku instruktorus

NBS
Sargs.lv
Ukraina
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 3. līdz 13. aprīlim Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā Cēsīs notika Ukrainas bruņoto spēku topošās Instruktoru skolas personāla apmācība, kuras laikā 12 instruktori no Ukrainas ieguva nepieciešamās zināšanas un prasmes mācību nodarbību izvērtēšanai, kā arī nostiprināja iemaņas nodarbību sagatavošanā un vadīšanā.

Instruktoru skolā Cēsīs apmāca 12 Ukrainas bruņoto spēku instruktorus

Papildus šai apmācībai Ukrainas bruņoto spēku pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar instruktoru individuālās apmācības plānošanu un īstenošanu Instruktoru skolā Cēsīs, karavīru pamatapmācības kursu Kājnieku skolu Alūksnē, kā arī klātienē vērot Sauszemes spēku kājnieku brigādes apakšvienību personāla apmācību Ādažu bāzē.
 
Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola  NATO štāba organizētajā Ukrainas bruņoto spēku instruktoru pilnveidošanas un apmācības projektā piedalās kopš 2016. gada, kad Ukrainā  tika īstenoti četri pirmā līmeņa militārās pedagoģijas apmācības kursi Ukrainas bruņoto spēku 184. Mācību centra personālam.  Četrus šādus kursus Ukrainā plānots realizēt arī šogad: pirmais no tiem jau norisinājās marta beigās un aprīļa sākumā. 

Ukrainas bruņoto spēku instruktoru ierašanās Latvijā šī gada aprīlī ir sadarbības turpinājums: jau gada sākumā Ukrainas bruņoto spēku topošās Instruktoru skolas pārstāvji Cēsīs iepazinās ar Militārās vadības apmācības posmu, kuru apgūst arī topošie Nacionālo bruņoto spēku kaprāļi.

Dalies ar šo ziņu