Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē atklāj kazarmu

NBS
Sargs,lv
kazarma
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

22. martā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš piedalījās kazarmas atklāšanā Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē.

Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē atklāj kazarmu

“Šodien mēs nododam ekspluatācijā kazarmu, kura ir tik nepieciešama mums un arī mūsu sabiedrotajiem, kuri šeit ieradās 2014. gadā, lai palīdzētu radīt drošības sajūtu. Mēs esam redzējuši, ka mūsu sabiedroto klātbūtne arvien vairāk šeit palielinās, arī jūsu, karavīru, darba ikdiena uzlabojas, un es redzu, ka mūsu spējas ar katru dienu pieaug. Un varbūt šī kazarma būs par iemeslu, ka arī mūsu sabiedrotie pieņems lēmumu vēl vairāk pastiprināt klātbūtni šeit, Latvijā,” uzrunājot klātesošos, uzsvēra R. Bergmanis.

Aizsardzības ministrs arī pateicās ikvienam, kas bija iesaistīts būvniecības procesā un novēlēja, lai šī kazarma ir tikai kā tāds starpposms Aviācijas bāzes tālākā attīstībā.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš norādīja, ka materiāli tehniskais nodrošinājums ir viens no svarīgākajiem, lai bruņotie spēki ikdienā varētu efektīvi izpildīt savus uzdevumus un Gaisa spēku aviācijas bāze attīstītos tā, kā ieplānots.

“Esmu pilnīgi pārliecināts, ka tas ir tikai pirmais solis, lai mēs realizētu visu to, kas ir nepieciešams, lai mūsu kaujas spējas varētu attīstīties – gan Gaisa spēkos, gan bruņotajos spēkos kopumā, un lai mūsu sabiedrībā nostiprinātu pārliecību, ka Latvijas aizsardzība ir drošās rokās,” atzina Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Būvniecības uzņēmuma SIA “Arčers” valdes loceklis Mārtiņš Lāma pateicās visām iesaistītajām pusēm par konstruktīvo sadarbību un novēlēja Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto karavīriem, lai jaunā kazarma viņiem kalpo godam.

Jaunuzbūvēto kazarmu iesvētīja Gaisa spēku aviācijas bāzes vecākais kapelāns kapteinis Ruslans Markēvičs.

Šī ir pirmā kazarma, kas uzbūvēta Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē. Kazarmas būvniecība tika uzsākta 2016. gada jūnijā. Jaunā kazarma ir trīs stāvu ēka, kuras kopējā platība ir 3041,4 kvadrātmetru. Kazarma paredzēta līdz 310 karavīru izvietošanai.

Papildus kazarmas būvniecībai Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē veikta arī katlu mājas, elektroapgādes tīklu, kā arī citu inženiertīklu rekonstrukcija. Projekta kopējās izmaksas ir 5 078 000 eiro, un to īstenojis SIA “Arčers”.

Kazarmas apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbus paredzēts pabeigt līdz šī gada 1. jūnijam.

Dalies ar šo ziņu