Notiek svinīgā ģenerālleitnanta Raimonda Graubes atvaļināšanas ceremonija

NBS
Sargs.lv
06668F3F0E6B43258B5CB1D11C89F4AC.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

 Aizsardzības ministrijā notikusi ģenerālleitnanta Raimonda Graubes svinīgā atvaļināšanas ceremonija.

Notiek svinīgā ģenerālleitnanta Raimonda Graubes atvaļināšanas ceremonija

Svinīgajā ceremonijā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš.

Aizsardzības nozares vadība pateicās par ģenerālleitnanta Raimonda Graubes pašaizliedzīgo ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā un novēlēja arī turpmāk dalīties pieredzē, tādējādi sniedzot ieguldījumu valsts aizsardzības stiprināšanā.

Ģenerālleitnants Raimonds Graube, uzrunājot klātesošos, teica: “Ir jānovērtē tas, ko ir devis liktenis, ko ir devis Dievs. Tā ir iegrozīta mana “likteņa grāmata”, ka man ir bijusi iespēja sākt šo valsts aizsardzību.” Ģenerālleitnants R.Graube pauda gandarījumu par aizsardzības nozarē kopīgi paveikto darbu un labo sadarbību starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Aizsardzības ministriju: “Vēlos pateikt paldies visiem – Aizsardzības ministrijai, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un maniem cīņu biedriem. Man bija gods ar jums kopā strādāt.”

Ģenerālleitnants Raimonds Graube dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos ir uzsācis 1991. gadā un līdz ar Latvijas neatkarības atjaunošanu, Raimonds Graube viens no pirmajiem iesaistījās Zemessardzes veidošanā – Zemessardzes Speciālo uzdevumu vienības un 1. brigādes izveidošanā. 1995. gadā aktīvi iesaistījies Zemessardzes štāba darba organizēšanā. Dienesta laikā ģenerālleitnants R.Graube aktīvi iesaistījās starptautiskajās militārajās mācībās un vēlāk iegūtās zināšanas un prasmes nodeva jaunajiem virsniekiem un instruktoriem, tādējādi sekmējot militāro kompetenci Zemessardzes vienībās. Zemessardzes vadībai, novērtējot ieguldīto darbu un attieksmi pret dienesta pienākumiem, 1995. gadā ģenerālleitnants R. Graube tiek iecelts Zemessardzes štāba priekšnieka amatā. Savukārt 1998. gadā viņš kļūst par Zemessardzes komandieri.

Kad Nacionālo bruņoto spēku attīstībā sākās jauns posms – sagatavošanās darbi, lai Latvija iestātos NATO, 1999.gadā Saeima novērtēja virsnieka ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā, apstiprinot ģenerālleitnantu R.Graubi Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā. 2003. gadā ģenerālleitnants R. Graube kļūst par Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretāru, savukārt vēlāk tiek iecelts par militāro pārstāvi NATO un ES. Militāro izglītību ģenerālleitnants R. Graube ir ieguvis ASV Nacionālās aizsardzības universitātes augstākā komandējošā sastāva virsnieku kursā un Lielbritānijas apvienoto spēku  Aizsardzības studiju koledžā.

Kopš 2010. gada jūnija ģenerālleitnants Raimonds Graube pildīja Nacionālo bruņoto spēku komandiera amata pienākumus, ceļot Latvijas prestižu un nesot valsts vārdu pasaulē.

Par pašaizliedzīgu dienestu un ieguldījumu Latvijas Republikas stiprināšanā un Nacionālo bruņoto spēku attīstībā ģenerālleitnants Raimonds Graube ir apbalvots ar Viestura ordeņa pirmo šķiru, ieceļot viņu par ordeņa Lielkrusta komandieri, kā arī apbalvots ar personīgo ieroci un vairākiem Aizsardzības ministrijas un citiem Latvijas Republikas un ārvalstu bruņoto spēku apbalvojumiem.

Dalies ar šo ziņu