Nacionālie bruņotie spēki Ukrainā nogādā jau sesto labdarības sūtījumu

NBS
Sargs.lv
369B6F1F29D5473FB61F62EBB9D4D7B7.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

 Nacionālo bruņoto spēku karavīri nogādājuši Ukrainā 22 tonnas smagu humānās palīdzības kravu un dāvanas kritušo karavīru bērniem.

Nacionālie bruņotie spēki Ukrainā nogādā jau sesto labdarības sūtījumu

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienesta organizētā akcijā, kurā iesaistījās aizsardzības nozare un privātie atbalstītāji,  tika savākti ziedojumi un dāvanas Ukrainas bērniem 10 000 eiro vērtībā. Savukārt 22 tonnas smago humānās palīdzības kravu ar ziemas apģērbu, apaviem, segām un gultasveļu bija sarūpējušas nevalstiskās organizācijas no Zviedrijas.

Tālāk humānās palīdzības sūtījumu izsniegs Ukrainas Nacionālās gvardes karavīri, kas regulāri dodas uz karadarbības zonu, apmeklē tur pansionātus un bērnu namus, nogādā palīdzību tiem, kam tā visvairāk nepieciešama.

Šis ir sestais Latvijas sūtījums Ukrainas Bruņoto spēku karavīru ģimenēm, kritušo karavīru bērniem un cietušajiem civiliedzīvotājiem Austrumukrainā.

Pirmie divi sūtījumi 2014. gadā ceļoja uz Mikolajevu, kur toreiz tika izmitināti valstij lojālie Ukrainas Jūras gaisa spēku karavīri un viņu ģimenes no Krimas. Ukrainā nonāca 230 skolas somas, pilnas ar skolai nepieciešamām lietām, tad Ziemassvētku dāvanas 300 karavīru bērniem un citas ziemas salā noderīgas lietas ģimenēm – segas, sildītāji. Nākamās divas Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienesta sarūpētās humānās palīdzības kravas tika nosūtītas uz Odesu karavīriem, karadarbības rezultātā cietušajiem bēgļiem no Donbasa un bez pajumtes palikušajiem pilsētas iedzīvotājiem. Silto apģērbu un segas palīdzēja savākt zviedru labdarības organizācijas, bet funkcionālās gultas ievainotajiem un medikamentus sagādāja Francijas atbalstītāji. Savukārt piektais, vairāk nekā divdesmit tonnu smagais sūtījums tika nogādāts Ukrainā 2016. gada oktobrī.

Dalies ar šo ziņu