Latvijas karavīri piedalīsies mācībās “Red Knight” un “Errant Knight” Igaunijā

NBS
Sargs.lv
karavīrs
Foto: Foto: Vilius Džiavečka

No 1. līdz 9. februārim Igaunijā norisināsies Dānijas divīzijas vadītās mācības “Red Knight” un no 1. līdz 5. februārim – mācības “Errant Knight” Baltijas valstu brigādēm. 

Latvijas karavīri piedalīsies mācībās “Red Knight” un “Errant Knight” Igaunijā

Mācībās piedalīsies Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Ilmārs Atis Lejiņš un vairāk nekā 50 karavīru no Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes štāba un atbalstošajām vienībām.

Mācību mērķis ir pilnveidot štāba personāla iemaņas operāciju plānošanā un vadīšanā un sagatavoties dalībai Dānijas divīzijas mācību ciklā “Saber Knight 17”.

Mācības „Red Knight ” un “Errant Knight” ir ikgadējas štāba mācības, un ir viens no apmācību cikla „Saber Knight” posmiem.

Dānijas un Latvijas bruņoto spēku karavīru dalība kopējos vingrinājumos nodrošina veiksmīgas sadarbības iespējas, kā arī sadarbību ar citām NATO dalībvalstīm militāro operāciju laikā. Latvijas bruņoto spēku karavīru dalība divīzijas līmeņa mācībās paaugstina karavīru profesionālās zināšanas un sadarbības partneriem sniedz iespēju atkārtoti pārliecināties par mūsu karavīru augsto sagatavotību.

2013. gada 12. aprīlī Latvija un Dānija parakstīja Saprašanās memorandu par Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigādes iekļaušanu Dānijas divīzijā. Tajā ir iekļautas arī divas Dānijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas kājnieku brigādes.

Dalies ar šo ziņu