Latvijas un Kanādas bruņoto spēku komandas mērojas spēkiem hokeja laukumā

Sports
Sargs.lv
31218FAC9183411FA3E9DE7FFCFEEC67.jpg

4. Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēles tika atklātas 10. janvārī ar hokeja spēli starp Latvija un Kanādu. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Latvijas un Kanādas bruņoto spēku komandas mērojas spēkiem hokeja laukumā

”Hokejs norūda līdzīgi kā militārie treniņi poligonā. Šie paši karavīri, kurus šodien satikām uz laukuma, ir gatavi stāvēt plecu pie pleca un aizstāvēt tās vērtības, par kurām mēs esam iestājušies,” uzsver aizsardzības ministrs R.Bergmanis.

“Hokejs attīsta daudzas lietas. Pirmkārt jau tas saliedē bruņotos spēkus. Šī ir iespēja solidarizēties un ar godu prezentēt mūsu valsti. Šādas sacensības ir ļoti svarīgas,” atzīst Kanādas bruņoto spēku hokeja komandas treneris Bērnijs Lafontēns (Bernie Lafontaine).

Ar rezultātu 11: 2 Latvijas bruņoto spēku komanda piekāpās Kanādas bruņoto spēku komandai. Kanādas komandai vārtus guva Fransis Olē (Francis Ouellet), Dominiks Besolē (Dominic Beausolei), Metjū Dešens (Mathieu Deshenes), Braijens Olē (Bryan Oullet) un Šeldons Gulijs (Sheldon Gauley). Savukārt Latvijas komandai vārtus, izpildot soda metienu, guva virsseržants Helmuts Dežurovs (Gaisa spēku Aviācijas bāze) un kaprālis Raivis Brencēns (Militārā policija).

Laikā no 10. līdz 12. janvārim Cēsīs un Valmierā norisinājās 4. Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēles, kurās piedalījās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī pirmoreiz dalībai spēlēs tika uzaicināti pārstāvji no Ukrainas un Kanādas. Kanādas dalībnieki startēja tikai hokejā.

Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēles otro reizi norisinājās Latvijā. 2014. gadā Latvija rīkoja 1. Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēles.

Dalies ar šo ziņu