Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sākas starptautisks kurss jūras spēku virsniekiem

NBS
Sargs.lv
9847EEB5F801427AA9C7FCE3D92889B8.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sācies starptautiskais Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kurss.

Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sākas starptautisks kurss jūras spēku virsniekiem

Kursa atklāšanā piedalījās Jūras spēku flotiles komandieris flotiles admirālis Ingus Vizulis, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants Georgs Kerlins, akadēmijas un kursa vadības personāls, kā arī citi viesi, tostarp militārie atašeji no Norvēģijas, Zviedrijas un Polijas.

Mācības kursā uzsāka astoņi kursa klausītāji no trijām Baltijas valstīm – divi virsnieki no Igaunijas, divi virsnieki no Latvijas un četri virsnieki no Lietuvas.Kurss notiek reizi gadā Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un tas ilgst no 22 līdz 23 nedēļām. Kursa oficiālā apmācību valoda ir angļu.

Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kurss ir dibināts 2007. gadā ar mērķi izglītot Baltijas valstu Jūras spēku jaunākā un vidējā līmeņa virsniekus un sagatavot tos turpmākajam dienestam Jūras spēku operāciju vadību štābos, tai skaitā daudznacionālajos štābos. Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kurss ir virsnieka karjeras kurss, kas dod tiesības absolventiem saņemt dienesta pakāpi ”kapteiņleitnants” un “komandleitnants”

Šogad kurss Latvijā norisinās jau vienpadsmito reizi. Kopš 2007. gada izglītoti jau 128 virsnieki (Igaunija – 18, Latvija – 75, Lietuva – 34, Polija – 1).

Dalies ar šo ziņu