Latvijas karavīri 1. janvārī uzsāks dežūru Sevišķi ātras reaģēšanas vienības kaujas grupā

NBS
Sargs.lv
Sauszemes spēki
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Sākot ar 2017. gada 1. janvāri, Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1. mehanizētā kājnieku bataljona 2. kājnieku rota pildīs dienesta pienākumus  Sevišķi ātras reaģēšanas vienības kaujas grupas (VJTF) sastāvā.

Latvijas karavīri 1.janvārī uzsāks dežūru Sevišķi ātras reaģēšanas vienības kaujas grupā

Karavīri dežūras laikā atradīsies dienesta vietā Ādažos, esot gatavībā īsā laikā doties uz krīzes vietu, ja tiks pieņemts lēmums par kaujas grupas iesaisti.

Latvijas rota dežūras laikā būs Lielbritānijas 3. divīzijas 20. brigādes Grenadieru bataljona pakļautībā.

Rota tika sertificēta dalībai Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības kaujas grupā mācību “Sudraba Bulta” laikā šā gada oktobrī. Savukārt 11. un 12. decembrī rotas karavīri pārbaudīja savas prasmes kaujas šaušanas vingrinājumā “Rock Warrior”.

Par Sevišķi ātras reaģēšanas vienības izveidi dalībvalstis vienojās NATO samitā Velsā 2014.gadā, lai uzlabotu alianses spējas reaģēt uz jaunajiem drošības izaicinājumiem. Vienība ir alianses vienots spēks, ko veido sauszemes komponents ar atbilstošām gaisa, jūras un speciālo operāciju spējām. Sevišķi ātro reaģēšanas vienību būs iespējams izvietot dažu dienu laikā, lai reaģētu uz jebkuriem izaicinājumiem, kas rastos kādā no NATO dalībvalstīm. Lielbritānija ir šīs vienības vadošā valsts 2017.gadā.

Latvijas rotas dežūra kaujas grupā ilgs līdz 2017. gada 31. decembrim.

Dalies ar šo ziņu