Valsts prezidents rosina apstiprināt NBS komandiera amatā ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu

Nozares politika
Sargs.lv
Vējonis
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Saskaņā ar Nacionālās drošības likumu un Nacionālo bruņoto spēku likumu Valsts prezidents Raimonds Vējonis 1. decembrī nosūtīja vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei, kurā rosina Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā apstiprināt ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu.

Valsts prezidents rosina apstiprināt NBS komandiera amatā ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu

Valsts prezidents iepriekš norādījis, ka ir svarīgi, lai nākamais komandieris būtu autoritāte Nacionālo bruņoto spēku personāla vidū, lai viņam būtu komandiera un štāba vadīšanas, kā arī starptautisko operāciju pieredze.

Raimonds Vējonis vēstulē Saeimas priekšsēdētājai uzsver, ka Leonīds Kalniņš devis būtisku ieguldījumu un guvis ievērojamu pieredzi Nacionālajos bruņotajos spēkos, tajā skaitā Zemessardzē.

No 2016. gada augusta Leonīds Kalniņš pilda Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka amata pienākumus. Iepriekš bijis Zemessardzes komandieris un Zemessardzes štāba priekšnieks, kā arī ieņēmis citus vadošus amatus Nacionālajos bruņotajos spēkos un Zemessardzē.

Ģenerālmajors, pildot augstākā komandējošā sastāva virsnieka amatus, apliecinājis sevi kā profesionālu un kompetentu virsnieku, kurš guvis autoritāti Nacionālo bruņoto spēku personāla vidū. Tāpat viņa pieredze un profesionalitāte, kā arī redzējums par turpmāko darbību apliecina, ka viņa vadībā tiks turpināta Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāna īstenošana.

Leonīds Kalniņš 2006.gadā guvis arī operāciju plānošanas un vadības pieredzi, dienot starptautiskajā operācijā Irākā. Dienestu Latvijas armijā sācis 1997. gadā Zemessardzes 51. bataljonā.

Iepriekšējos gadus uzdevumi bija saistīti ar teritorijas pārņemšanu kontrolē, kas ietvēra pretslēpņu taktiku, pretdesanta un uzbrukuma operācijas, kontroles pārņemšanu lidlaukā, kā arī aizkavēšanas operācijas.

Dalies ar šo ziņu