Latvijas un Ukrainas psiholoģiskā atbalsta speciālisti pārrunā sadarbības iespējas

Ārvalstīs
Sargs.lv
Ukraina
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

12. oktobrī Ukrainas Nacionālās gvardes bāzē tikās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un Ukrainas militāro un tiesībsargājošo struktūru psiholoģiskā atbalsta dienesta speciālisti, lai apzinātu iespējamās sadarbības jomas.

Latvijas un Ukrainas psiholoģiskā atbalsta speciālisti pārrunā sadarbības iespējas

Sanāksmē piedalījās Ukrainas bruņoto spēku, Ukrainas Nacionālās gvardes, Ukrainas Ārkārtas situāciju dienesta, Ukrainas Robežsardzes dienesta, Ukrainas Nacionālās policijas, Ukrainas Nacionālās gvardes un Bruņoto spēku militāro mācību iestāžu, Ukrainas Virsnieku līgas, Ukrainas sieviešu organizācijas un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku psihologi, pārrunājot izmaiņas psihologu darba tiesiskā regulējuma dokumentos un psiholoģiskā atbalsta organizēšanu visos militārā dienesta posmos valsts ārējo draudu apstākļos.

Nacionālo bruņoto spēku kapelāniem un psihologiem ir izveidojusies cieša sadarbība ar Ukrainas kolēģiem, daloties pieredzē par Latvijas psihologu un kapelānu dienesta darbu ar karavīriem, kuri atrodas starptautisko operāciju rajonos vai, atgriežoties no tām, iziet pēcmisijas rehabilitāciju.

Atbalstot Ukrainas karavīrus un viņu ģimenes locekļus, šonedēļ Latvijas bruņoto spēku kapelānu un psihologu dienesta pārstāvji Ukrainā arī nogādāja jau piekto humānās palīdzības kravas sūtījumu no Zviedrijas.

Dalies ar šo ziņu