Speciālo uzdevumu vienība svinīgi atzīmē 25. gadadienu

NBS
Sargs.lv
SUV
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

19. septembrī notika Speciālo uzdevumu vienības 25. gadadienai veltītie svinīgie pasākumi, kurus apmeklēja un vienību apsveica aizsardzības nozares vadība.

Speciālo uzdevumu vienība svinīgi atzīmē 25.gadadienu.

"Speciālo uzdevumu vienība. Pats nosaukums pasaka priekšā, ka Jūsu uzdevumi un Jūsu sūtība Nacionālo bruņoto spēku sastāvā ir īpaša," sveicot vienību jubilejā, sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. "Jums ir jāvar to, ko, iespējams, nevar citi. Jums jābūt ne tikai fiziski spēcīgiem, bet arī psiholoģiski stipriem, zinošiem un drošiem, lai Jūs varētu paļauties viens uz otru un vienmēr būtu komanda."

"Visi šķēršļi un grūtības ir pakāpieni uz augšu. Jau kopš izveidošanas dienas Speciālo uzdevumu vienības devīze "Drošais uzvar" ir sevi apliecinājusi. Katras vienības izcilības un veiksmes pamatā ir karavīrs. Speciālo uzdevumu vienības karavīri ir vislabāk sagatavotie. Lepojos ar karavīru augsto profesionalitāti un pateicos par pašaizliedzīgo dienestu," skanēja Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Raimonda Graubes apsveikums.

Arī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš svētkos uzsvēra karavīru augstā līmeņa sagatavotību. "Jūs esat elitārākā vienība gan pēc struktūras, gan nozīmīguma, tomēr manā izpratnē jūs esat elitārākie tieši ar savu pienesumu valsts drošībai un to, kas jums sirdī - ar  mīlestību pret Latviju," sacīja brigādes ģenerālis Kalniņš.

Vienību gadadienā uzrunāja arī Speciālo uzdevumu vienības komandieris pulkvežleitnants Juris Ušackis. "Ar gara sīkstumu, pārliecību un ticību par to, ko darām, 25 gados paveikts daudz. No desanta mugursomas un Kalašņikova, kas bija sākumā, esam izveidojuši augsti tehnoloģisku attīstītu vienību, kas spēj profesionāli strādāt sarežģītā kaujas vidē," uzsver Speciālo uzdevumu vienības komandieris.

Speciālo uzdevumu vienība dibināta 1991. gada 19. septembrī un ir īpaši organizēta, ekipēta un apmācīta Nacionālo bruņoto spēku vienība speciālo operāciju veikšanai. Vienības devīze ir "Drošais uzvar", simbolizējot to, ka uzvar tas, kurš ir drošs par savām spējām un saviem cīņu biedriem. Kaujinieka simbols ir zaļā berete.

Dalies ar šo ziņu