Latvijas un Mičiganas Nacionālās gvardes militārie inženieri trenē sadarbību

NBS
Sargs.lv
karavīri
Foto: Foto: virsseržants Gatis Indrēvics

No 22. augusta līdz 4. septembrim Ādažu poligonā norisinājās militāro inženieru apmācības nometne, kurā piedalījās karavīri un zemessargi no Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona, kā arī Sauszemes spēku kājnieku brigādes Inženiertehniskās rotas un ASV Mičiganas Nacionālās gvardes karavīri.

Latvijas un Mičiganas Nacionālās gvardes militārie inženieri trenē sadarbību ar kājnieku apakšvienībām

Militāro inženieru nometnes mērķis ir pilnveidot un attīstīt inženierspējas un sadarbību ar kājnieku apakšvienībām. Apmācību nometne ilga divas nedēļas, pirmajā nedēļā pilnveidojot plānošanas iemaņas un veicot komandieru apmācību, savukārt otrajā nedēļā pilnveidojot praktiskās iemaņas vienību uzdevumu izpildē. Mācību laikā tika veikta karavīru un zemessargu individuālā un kolektīvā apmācība maršruta izlūkošanā un attīrīšanā, prettanku mīnu lauka izlikšanā, inženierizlūkošanā, tai skaitā izlūkošanā no gaisa un citu militāro inženieru iemaņu trenēšana.

Zemessardzes 54. Inženiertehniskā bataljona 1. Inženiertehniskās rotas komandieris virsleitnants Dainis Kravals atzinīgi vērtēja mācību rezultātu, uzsverot to nozīmi inženierspēju attīstībā. Kā norādīja virsleitnants D.Kravals, šogad militāro inženieru apmācībā tika integrēti kājnieku apakšvienību uzdevumi, tādējādi trenējot savstarpējo sadarbību un veicinot izpratni par katras vienības specifiskajiem uzdevumiem, kas ir svarīga sekmīgā uzdevuma izpildē.

Turpinot sekmīgo Latvijas bruņoto spēku un Mičiganas Nacionālās gvardes sadarbību, apmācību nometnē piedalījās astoņi ASV karavīri. Mičiganas Nacionālās gvardes 507.Inženieru bataljona galvenais virsseržants Džons Palacios atzinīgi novērtēja Latvijas militāro inženieru sniegumu mācībās un Latvijas un ASV karavīru sasvstarpējo sadarbību. Galvenais virsseržants Dž.Palacios uzsvēra, ka dalība šajā nometnē Mičiganas Nacionālās gvardes karavīriem sniedza lielisku iespēju atsvaidzināt tās zināšanas un iemaņas, kuras ikdienā nākas pielietot retāk.

Militāro inženieru mācības Latvijā tiek organizētas jau vairākus gadus. Iepriekš Latvijas militārie inženieri kopā ar Mičiganas Nacionālās gvardes inženieriem ir piedalījušies mācībās ASV.

Dalies ar šo ziņu