Ģenerālleitnants Raimonds Graube apmeklē Mičiganas Gaisa spēku Nacionālās gvardes vienību

NBS
Sargs.lv
Graube
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

22. jūnijā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube apmeklēja Gaisa spēku Aviācijas bāzē izvietoto ASV Mičiganas Gaisa spēku Nacionālās gvardes 127. eskadriļu, lai pateiktos par dalību militārajās mācības “Saber Strike” un sveiktu gaidāmajos Līgo svētkos, līdzi ņemot tradicionālo Jāņu sieru.

Ģenerālleitnants Raimonds Graube apmeklē Mičiganas Gaisa spēku Nacionālās gvardes vienību

Ģenerālleitnants Raimonds Graube pauda gandarījumu par ilggadējo un sekmīgo Mičiganas Nacionālās gvardes un Nacionālo bruņoto spēku sadarbību, kurai spilgts apliecinājums ir arī dalība mācībās “Saber Strike”, integrējot tuvā gaisa atbalsta vienību mācību uzdevumu izpildē. Ģenerālleitnants R.Graube teica: “Latvija kā uzņemošā valsts saviem draugiem un viesiem allaž nodrošina iespēju iepazīt Latvijas bagāto kultūru un tradīcijas, un šogad militārās mācības noslēdzas laikā, kad tiek svinēti vieni no gada skaistākajiem svētkiem – vasaras saulgrieži. Vēlamies pateikties mūsu draugiem par dalību militārajās mācībās “Saber Strike” un sveikt svētkos.”

No 11. jūnija līdz 21. jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajās teritorijās norisinājās starptautisko militāro mācību “Saber Strike” lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalījās karavīri no ASV, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas.  Apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību laikā karavīri trenējās veikt uzbrukuma un aizsardzības uzdevumus bataljona līmenī, integrējot tuvā gaisa atbalstu uzdevumu veikšanā. Tuvā gaisa atbalstu militārajās mācībās nodrošināja ASV Mičiganas Gaisa spēku Nacionālās gvardes 127.eskadriļas lidmašīnas A-10. „Saber Strike” ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā „Allied Shield”.

Latvijas un Mičiganas sadarbība ilgst jau vairāk kā divdesmit gadu, kopš 1992.gada, kad Mičiganas pavalsts sadarbībai ar ārvalstīm par savu partnervalsti izvēlējās Latviju. 1993.gada 30.jūlijā septiņu cilvēku komanda no Mičiganas Nacionālās gvardes ieradās Latvijā, lai uzsāktu pirmo no daudzajām sadarbības iniciatīvām ar mērķi attīstīt Latvijas aizsardzības spējas.

Dalies ar šo ziņu