Kājnieku skolā sākas šogad jau otrais karavīru pamata apmācības kurss

NBS
Sargs.lv
jaunie karavīri
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

20. janvārī Rekrutēšanas un atlases centrā profesionālā dienesta līgumu parakstīja 37 jaunpieņemtie karavīri. 3. reģionālajā nodrošinājuma centrā Ādažos saņēmuši kaujas formas tērpu, viņi devās uz Kājnieku skolu Alūksnē, kur turpmākos trīs mēnešus apgūs karavīra pamata zināšanas.

Kājnieku skolā sākas šogad jau otrais karavīru pamata apmācības kurss

No šogad 16 plānotajiem šis jau ir otrais kurss. Pirmie 40 karavīri dienesta gaitas bruņotajos spēkos sāka 6.janvārī, līdz ar to bruņotie spēki šogad dienestā ir pieņēmuši jau 77 karavīrus.

2016. gadā bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 700 karavīrus, 120 no viņiem - studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā. Savukārt 310 karavīrus uzņems dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē, 45 – Speciālo uzdevumu vienībā, 55 – Štāba bataljonā, 35 karavīrus – Jūras spēku flotiles vienībās, 50 karavīrus– Gaisa spēku aviācijas bāzes vienībās. Šogad plānots rekrutēt arī 20 instruktorus speciālistus, kā arī 65 karavīrus speciālistus dienestam specializētajās vienībās.

Lai nodrošinātu lielāku rekrutēšanas un atlases sistēmas efektivitāti un novērstu savstarpēji cieši saistītu uzdevumu un resursu sadrumstalotību, šogad bruņotie spēki pilnībā pārņēma rekrutēšanas funkciju, kas līdz šim bija sadalīta starp divām institūcijām – Rekrutēšanas un Jaunsardzes centru, kas nodrošināja sabiedrības informēšanu par dienesta iespējām un kandidātu pirmreizējās anketas aizpildīšanu un kontaktu iegūšanu, un bruņoto spēku Atlases un rezerves personāla uzskaites centru, kas savukārt veica kandidātu atbilstības pārbaudi profesionālam dienestam noteiktajām prasībām.

Rekrutēšanas veikšanai bruņotajos spēkos ir izveidots Rekrutēšanas un atlases centrs, kuru kandidātu piesaistīšanai dienestam bruņotajos spēkos jau šogad sāks atbalstīt arī Zemessardze.

Šis būs jauns uzdevums Zemessardzei un vienlaikus praktisks solis, kas, rekrutētājiem pietuvojoties kandidātu dzīvesvietai, atvieglos viņiem iestāšanās procesu bruņotajos spēkos,” sacīja bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, par piemēru minot, ka turpmāk kandidātiem vairs nebūs jādodas tikai uz Rekrutēšanas un atlases centru Rīgā, bet rekrutēšanas procesu varēs sākt arī savai dzīvesvietai tuvākajā Zemessardzes vienībā.

Dalies ar šo ziņu