Zemessardze sāk gatavoties Eiropas Savienības Kaujas grupas personālsastāva apmācībai

NBS
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

30. novembrī Zemessardze sāka gatavošanos un individuālo iemaņu atkārtošanu personālsastāvam, kurš 2016. gadā pildīs dienesta pienākumus Eiropas Savienības Kaujas grupā. Savukārt 1. janvārī  sāksies militārās iemaņu pilnveidošana darbībai nodaļas un vada sastāvā.

Zemessardze sāk gatavoties Eiropas Savienības Kaujas grupas personālsastāva apmācībai

Līdz gada beigām zemessargi pilnveidos individuālās kaujas iemaņas, kā arī apgūs dažādu speciālistu un nodaļas komandieru apmācību. Apmācības plānotas Kuldīgā un Ādažos, kur zemessargi atkārtos medicīnu, lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanu, sakarnieku, granātnieku un ložmetējnieku iemaņas.

Ar zemessargu gatavošanos dienestam Eiropas Savienības Kaujas grupā, apmeklējot nodarbības Ādažu poligonā, iepazinās Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

2016. gada Eiropas Savienības Kaujas grupas Latvijas kontingents tiks gatavots uz 1.Zemessardzes novada vienību bāzes. Vienības pamatā ir kājnieku rota ar spējām pildīt uzdevumus daudznacionālā vidē. Pēc sekmīgas apmācību pabeigšanas, 2016.gada otrajā pusē Latvijas kontingents sāks pildīt dienesta pienākumus Lielbritānijas vadītājā Eiropas Savienības Kaujas grupā.

 Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš norāda: “Zemessardzei tas ir pagodinājums un tajā pašā laikā arī izaicinājums – pārstāvēt Latviju Eiropas Savienības Kaujas grupā daudznacionālā vidē. Mums priekšā ir smaga darba gads, bet Zemessardzei tas ir liels ieguvums, ne tikai tiem zemessargiem, kas piedalīsies dežūrā, bet arī Zemessardzei  kopumā.”

Latvijas kontingenta – rotas līmeņa vienības un štāba virsnieku – personālsastāva komplektēšana un sagatavošana dalībai Eiropas Savienības Kaujas grupā uz Zemessardzes bāzes notiek jau otro reizi. Pirmo reizi Latvijas kontingentu Kaujas grupā pārstāvēja 2. Zemessardzes novada zemessargi 2013. gadā.

Kaujas grupas tika izveidotas 2004. gadā, un tās galvenais uzdevums ir sniegt palīdzību Eiropas Savienības dalībvalstīm un citām valstīm, kurās izraisās krīze, kuru nav iespējams atrisināt diplomātiskā ceļā, ja izceļas ārēji vai iekšēji militāri draudi, nemieri un konflikti.

 

Dalies ar šo ziņu