Piekāpjoties vien dienvidu kaimiņiem, Latvijas karavīri izcīna sudrabu NATO basketbola turnīrā

Sports
Sargs.lv
3579EAD72DB34BF4873032A15F360E5A.jpg

No 30. novembra līdz 5. decembrim Beļģijā norisinājās gadskārtējais Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, SHAPE) starptautiskais basketbola turnīrs, kurā Latvijas bruņoto spēku izlase, zaudējot dienvidu kaimiņiem lietuviešiem, izcīnīja otro vietu.

Piekāpjoties vien dienvidu kaimiņiem, Latvijas karavīri izcīna sudrabu NATO basketbola turnīrā

Pusfinālā Latvijas izlase smagā cīņā ar rezultātu 71 pret 51 pārspēja Itālijas bruņoto spēku komandu, gūstot iespēju finālā sacensties ar Lietuvas izlasi.

Tomēr finālā Lietuvas sportisti parādīja savu pārākumu, izcīnot 1. vietu.

ASV komanda ierindojās 3. vietā, bet Itālijas komanda – 4. vietā.

Turnīrā piedalījās astoņas komandas no Lietuvas, Latvijas, Beļģijas, ASV, Itālijas, Lielbritānijas un Nīderlandes, kā arī SHAPE komanda.

 Latvijas bruņoto spēku basketbola izlasi veidoja zemessargi no Zemessardzes 25. un 51. kājnieku bataljona, Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti un Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīri. Komandas kapteinis bija aizsardzības akadēmijas kadets Matīss Caune, bet treneris – 25. kājnieku bataljona zemessargs Artūrs Brūniņš.

 Mūsu valsts karavīri NATO basketbola turnīrā piedalās kopš 2002. gada, par tā čempioniem kļūstot 2005., 2006. un 2011. gadā.

SHAPE starptautiskais basketbola turnīrs pirmo reizi norisinājās 1960. gadā, un tas uzskatāms par lielākajām NATO sporta sacensībām, kurās parasti piedalās vairākas NATO dalībvalstu un partnervalstu komandas no visas pasaules.

 

Dalies ar šo ziņu