Bruņotie spēki nogādā Kapelānu dienesta sarūpēto labdarības sūtījumu Ukrainai

NBS
Sargs.lv
Kapelānu dienests
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

8. decembrī Ukrainā, Odesā tika piegādāts 14 tonnu liels humānās palīdzības sūtījums no Latvijas, kuru organizēja Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests.

Bruņotie spēki nogādā Kapelānu dienesta sarūpēto labdarības sūtījumu Ukrainai

Sūtījums paredzēts Ukrainas iedzīvotājiem, kas bijuši spiesti pamest savas mājas Krievijas agresijas dēļ. No labdarības sūtījuma 12 tonnas piegādātas Odesā, kur atrodas Krimas un Donbasa rajona bēgļi, savukārt divas tonnas nodotas ukraiņiem, kas uzturas Kijevas tuvumā. Šo sūtījumu veido ziemas un vasaras apģērbi un apavi, kā arī citas ziemas sezonai noderīgas lietas, tostarp segas.

“Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests un Psihologu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš.

“Kopā darbojoties, guvām priekšstatu, ka šāda veida atbalsts Ukrainas iedzīvotājiem, kas izjutuši šā konflikta negatīvās sekas, būtu ļoti noderīgs un nepieciešams.”

Kapelānu dienestam humānās palīdzības sūtījumu sagatavojušas un piegādājušas Zviedrijas labdarības organizācijas, kas regulāri organizē šādus sūtījumus arī Latvijas karavīru ģimenēm. Savukārt Kapelānu dienests nodrošinājis to piegādi un izdali ukraiņiem.

 Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Latvijas Transatlantisko organizāciju (LATO) jau iepriekš ir organizējusi atbalsta akcijas Ukrainas karavīru bērniem.

Pirmajā akcijā, kas noslēdzās 2014. gada augustā, uz Ukrainu aizceļoja divarpus tonnas – burtnīcas un krāsas, penāļi un somas, galda spēles un citas skolai noderīgas preces – kuras Ukrainas karavīru bērniem bija sagādājuši aizsardzības nozares un bruņoto spēku pārstāvji, kā arī LATO uzrunātās sadarbības organizācijas un individuālie ziedotāji.

Savukārt otrās akcijas laikā tika gādātas Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 200 Ukrainas karavīru bērniem.

 Šobrīd Latvija ir sniegusi Ukrainai finansiālu atbalstu 50 000 eiro apmērā NATO Trasta fonda ietvaros, kā arī sniedz cita veida atbalstu, tostarp medicīnisko un rehabilitācijas palīdzību 25 ukraiņu karavīriem, kā arī nodrošināt studijas Baltijas aizsardzības koledžā vienam Ukrainas virsniekam, kas uzsāks studijas nākamā gada augustā. Līdz šā gada beigām angļu valodu Baltijas aizsardzības koledžā apgūst četri Ukrainas studenti. Tāpat plānots sniegt praktiskas apmācības militārajiem psihologiem un kapelāniem Ukrainā.

 

Dalies ar šo ziņu