Latvijas karavīri izcīna 2. vietu sacensībās “Eiropas labākā nodaļa”

Sports
Sargs.lv
13801F133A2448A6914D6823444FE4D2.jpg

Sauszemes spēku Kājnieku brigādes karavīru nodaļa 14 valstu konkurencē izcīnīja 2. vietu sporta sacensībās “Eiropas labākā nodaļa” (The European Best Squad Competition), ko organizēja ASV armija Eiropā.

Latvijas karavīri izcīna 2.vietu sacensībās “Eiropas labākā nodaļa”

Ļatvijas komandā startēja kaprālis Jānis Piuss, dižkareivis Aldis Duhovskis, kareivis Alvis Mednis, kareivis Jānis Mugins, kareivis Māris Mucenieks, dižkareivis Raivis Millers, kareivis Kaspars Krīgers, dižkareivis Elvis Bahmanis, kareivis Pēteris Kleins.

1. vietu ieguva Vācijas bruņoto spēku karavīri, 3. vietu – ASV 173. kājnieku brigādes karavīri.

Visu valstu nodaļas triju dienu sacensībās pārbaudīja spējas darboties kā komandai un atrisināt problēmsituācijas, piemēram, ievainoto pārvietošanu sarežģītā apvidū. Karavīri veica orientēšanās uzdevumus un šķēršļu pārvarēšanas trases, kā arī demonstrēja šaušanas prasmes un zināšanas par NATO.

Sacensības norisinājās  no 19. līdz 22. oktobrim Grafenvoras bāzē un poligonā.

Organizatori uzsver, ka nodaļa ir mazākā vienība katras valsts armijā, tāpēc tieši nodaļas biedru vidū jābūt ļoti labai un ciešai sadarbībai. Sacensību mērķis bija pārbaudīt nodaļu prasmes un spējas, kā arī veicināt ciešāku draudzību sabiedroto un partnervalstu vidū pozitīvas sportiskās sacensības gaisotnē.

Sacensībās bija pārstāvētas sabiedroto valstu bruņoto spēku nodaļas no Albānijas, Bulgārijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

 Sacensības ir viens no pasākumiem iniciatīvas “Strong Europe” ietvaros, kas apliecina ASV iesaisti Eiropā un sadarbības stiprināšanu sabiedroto bruņoto spēku  vidū.

 Plānots, ka 2016. gadā Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigāde rīkos starptautiskās sacensības "Labākā nodaļa 2016".

Dalies ar šo ziņu