Vācijas karavīri kopīgā vingrinājumā demonstrē sabiedroto klātbūtni

Militārās mācības
Sargs.lv
operation Hazel
Foto: Foto: Normunds Mežiņš/Aizsardzības ministrija

No 20. līdz 23. oktobrim Ādažu poligonā norisinājās vingrinājums “Operation Hazel”, kura laikā tika trenēti uzbrukuma un aizsardzības uzdevumi ar kājnieku kaujas mašīnu “Marder” atbalstu.

Vācijas karavīri kopīgā vingrinājumā demonstrē sabiedroto klātbūtni

22. oktobrī mācību scenārija ietvaros viena no rotām veica uzbrukumu ar mērķi ieņemt Franču kurgānu, kamēr otra rota pildīja aizsardzības uzdevumu. Abas rotas atbalstīja kaujas mašīnas “Marder”.

Vingrinājumā piedalījās vairāk nekā 280 karavīru no Vācijas bruņoto spēku 37. mehanizētās brigādes un Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1. kājnieku bataljona un Kaujas atbalsta bataljona, kā arī Nacionālās aizsardzības akadēmijas 5. kursa kadeti.

“Mēs esam gandarīti par iespēju būt Latvijā, jo starptautiskā sadarbība ir lielisks veids, kā pilnveidot meistarību. Mūsu mehanizētā brigāde līdz šim ir sadarbojusies gan ar ASV, gan Lielbritānijas karavīriem, un tagad mums būs laba pieredze, sadarbojoties arī ar Latvijas bruņotajiem spēkiem,” sacīja pulkvežleitnants Mihaels Dekers, Vācijas bruņoto spēku 37. mehanizētās brigādes 1. bataljona komandiera vietnieks.

Viņš atzina, ka sadarbība ar Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigādi ir bijusi ļoti laba, un lielākais izaicinājums Ādažu poligonā bijusi vide – konkrēti, purvainie poligona apgabali, kuru dēļ arī kājnieku kaujas mašīnu “Marder” apkalpei un apkopes komandai bijis pietiekami jāpapūlas.

Vācijas bruņoto spēku 37. mehanizētās kājnieku brigādes vienība ar kājnieku kaujas mašīnām “Marder” no Saksijas ieradās Latvijā oktobra sākumā un šeit uzturēsies līdz novembra vidum, lai piedalītos militārās mācībās un treniņos kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu karavīriem.

Vācijas bruņotie spēki atrodas Latvijā iniciatīvas “Persistent Presence” ietvaros, īstenojot sabiedroto spēku klātbūtni saskaņā ar NATO samitā Velsā pieņemtajiem lēmumiem par reģionālās drošības stiprināšanu alianses austrumu pierobežā.

Dalies ar šo ziņu