Ādažos ierodas Dānijas un Vācijas karavīri, lai piedalītos mācībās "Sudraba bulta"

Militārās mācības
Sargs.lv
Vācijas karavīri
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šonedēļ Ādažos ierodas Dānijas un Vācijas karavīri, kas uzturēsies Latvijā līdz oktobra beigām un trenēsies kopā ar Latvijas bruņoto spēku karavīriem, kā arī piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās, tai skaitā mācībās "Sudraba bulta 2015" ("Silver Arrow 2015").

Ādažos ierodas Dānijas un Vācijas karavīri; kopā ar citiem sabiedrotajiem piedalīsies mācībās "Sudraba bulta 2015"

Dānijas bruņotos spēkus Latvijā pārstāv vairāk nekā 160 karavīru no Sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes, kas ieradušies Latvijā ar kājnieku kaujas mašīnām "CV90".

Savukārt no Vācijas bruņotajiem spēkiem ieradušies vairāk nekā 60 karavīru no Gaisa spēkiem un Sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes.

Pašreiz Ādažos izvietoti arī vairāk nekā 150 ASV karavīru  no 173. kājnieku brigādes 503. kājnieku pulka 1. bataljona. Savukārt Aviācijas bāzē Lielvārdē kopš maija vidus ir izvietoti vairāk nekā 70 ASV karavīru ar sešiem helikopteriem UH-60 "Black Hawk" no 3. kājnieku divīzijas 3. kaujas aviācijas brigādes 3.aviācijas pulka "Brawler" 4.kaujas helikopteru bataljona no Hanteras armijas bāzes Savanā, Džordžijā.

No 14. līdz 29. septembrim Latvijā notiks Nacionālo bruņoto spēku un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Sudraba bulta 2015" kurās piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu karavīru.

Šīs būs sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Dānijas, Kanādas, Vācijas, ASV un Lielbritānijas. Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, veicot aizsardzības un uzbrukuma operācijas, kā arī lai pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā.

Pērn šajās mācībās Latvijā piedalījās vairāk nekā 2100 karavīru no Latvijas, ASV, Igaunijas, Grieķijas, Lielbritānijas un Norvēģijas.

14. aprīlī, vizītes laikā Latvijā, Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena, tiekoties ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, pārrunāja drošības situācija reģionā un nepieciešamību nodrošināt ilgtermiņa sabiedroto klātbūtni Baltijas valstīs. Vācijas ministre apliecināja, ka Vācija gatavojas jau šogad uz dažādām mācībām nosūtīt karavīrus.

Savukārt 5. februārī NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis ar Dānijas aizsardzības ministru Nikolaju Vamenu parakstīja atjaunoto saprašanās memorandu un politiskās vīzijas dokumentu, kas paredzēja plašāku sadarbību, tai skaitā ciešāku sadarbību militāro mācību jomā.

Dalies ar šo ziņu