Noslēdzas militāro mācību „Saber Strike” lauka taktiskais vingrinājums

Militārās mācības
Sargs.lv
Saber Strike
Foto: Foto: Normunds Mežiņš/Aizsardzības ministrija

18. jūnijā noslēdzās Ādažu poligonā notiekošā mācību „Saber Strike 2015” lauka taktiskais vingrinājums.

Noslēdzas militāro mācību „Saber Strike” lauka taktiskais vingrinājums; Baltijas bataljons saņem nacionālo sertifikāciju

Latvijā lauka taktiskā vingrinājuma laikā Baltijas bataljons saņēma nacionālā līmeņa sertifikāciju dalībai NATO Reaģēšanas spēkos.

“Baltijas bataljona karavīri mācību laikā rādīja ļoti labu sniegumu, un es esmu ļoti gandarīts, ka Baltijas bataljons ir sasniedzis kaujas gatavību. Militārā sadarbība Igaunijas, Latvijas un Lietuvas starpā stiprina mūsu valstis,”  uzsver Skautu bataljona komandieris, Baltijas bataljna komandieris pulkvežleitnants Andrus Merilo.

Noslēguma ceremonijā 18. jūnijā Ādažos piedalījās Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Juris Zeibārts, mācību lauka taktiskā vingrinājuma kontroles elementa vadītājs jūras kapteinis Rūdolfs Rudzuroga, vienības no visām mācībās pārstāvētajām valstīm.   

“Mācības “Saber Strike”, kas sākās kā četrpusējas mācības, kas notika vienā valstī, bet šo gadu laikā tās ir paplašinājušās un mainījušās, kļuvušas izaicinājumiem bagātākas un interesantākas, piesaistījušas arvien vairāk dalībvalstu,” noslēguma ceremonijā sacīja Apvienotā štāba priekšnieks, ģenerālmajors Juris Zeibārts, uzsverot, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā tas ir ļoti nozīmīgi.

Mācību „Saber Strike” lauka taktiskā vingrinājuma otrajā nedēļā Latvijas Kājnieku brigādes 2. kājnieku bataljona 2. rotas karavīri, Lietuvas Ķēniņa Mindauga bataljona un Igaunijas Skautu bataljona karavīri pildīja mācību uzdevumus kopā kā Baltijas bataljons, savukārt ASV 173. kājnieku brigādes karavīri, Karaliskā Gurku pulka karavīri no Lielbritānijas un Norvēģijas 2. bataljona karavīri bija apvienoti Vikingu bataljonā. Katrs bataljons veica gan plānotā uzbrukuma, gan aizsardzības kauju.

Mācību lauka taktiskā vingrinājuma otrajā nedēļā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karavīri pildīja mācību uzdevumus kopā kā Baltijas bataljons, savukārt ASV 173.kājnieku brigādes karavīri, Karaliskā Gurku pulka karavīri no Lielbritānijas un Norvēģijas 2.bataljona karavīri bija apvienoti Vikingu bataljonā. Katrs bataljons veica gan plānotā uzbrukuma, gan aizsardzības kauju.

No 8. līdz 19. jūnijam Baltijas valstīs un Polijā norisinās militārās mācības „Saber Strike”, kurās piedalās vairāk nekā 6000 karavīru no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

„Saber Strike” ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010. gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā „Allied Shield”. Mācību uzņemošā valsts šogad ir Lietuva.

Dalies ar šo ziņu