Bruņoto spēku helikopters turpina virs Baltijas jūras pazudušās lidmašīnas meklēšanu

Sabiedrība
Sargs.lv
Mi-17
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Aizvadītās brīvdienas bruņoto spēku dežūrējošam personālam pagāja trauksmaini – nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti pārmeklēja sprādziena vietu, bet Aviācijas bāzes helikopters „Mi-17” meklēja virs Baltijas jūras pazudušu lidmašīnu.  Vakar vakarā pārtrauktā meklēšanas operācija šorīt ir atjaunota, un helikopters turpina meklēšanas darbus.

Bruņoto spēku helikopters turpina virs Baltijas jūras pazudušās lidmašīnas meklēšanu

Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas grupa naktī uz svētdienu devās uz Staiceles pagastu, kur, iespējams, demontējot lādiņu, sprādziena rezultātā bija gājis bojā kāds vīrietis.

Apsekojot notikuma vietu, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas grupa konstatēja, ka, iespējams, notikusi 76 mm artilērijas lādiņa deflagrācija jeb degšana, par ko liecināja atrastās šķembas.

Grupa notikuma vietā atrada 25 dažāda veida artilērijas lādiņi, no kuriem daudzi bija ar uzspridzinātāju, kā arī 41 uzspridzinātāju un strēlnieku munīciju.

Savukārt svētdienas rītā dežūrējošais Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters „Mi-17” saņēma Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC Rīga) uzdevumu iesaistīties virs Baltijas jūras pazudušas civilās lidmašīnas „An-2” meklēšanas darbos.

Plkst.10:12 MRCC Rīga saņēma palīdzības pieprasījumu no kolēģiem Klaipēdā, lai veiktu ceļā no Zviedrijas uz Lietuvu pazudušas lidmašīnas meklēšanu.

Pāris minūtes vēlāk tika dots rīkojums Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteram doties uz meklēšanas un glābšanas rajonu Baltijas jūrā.

Pēc glābēju veiktajiem aprēķiniem pazudusī civilā lidmašīna "An-2", kurā lidojuši divi cilvēki, varētu atrasties Latvijas atbildības rajonā.

Lidmašīna "An-2" bija ceļā no Gēteborgas uz Klaipēdu. Piloti pēdējo reizi sazinājušies ar Palangas lidostu sestdien plkst.16:16. Bija paredzēts, ka lidmašīna ieradīsies Klaipēdas lidostā plkst.17:20.

Svētdien vakarā glābšanas operācija uz laiku tika pārtraukta.

Dalies ar šo ziņu