Bruņotie spēki sniedz palīdzību Krievijas tankkuģa apkalpes loceklim

NBS
Sargs.lv
P-09
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Bruņotie spēki šorīt sniedza palīdzību Krievijas tankkuģa "Baltic Eagle" apkalpes loceklim, kurš bija guvis sadzīvisku traumu.

Bruņotie spēki sniedz palīdzību Krievijas tankkuģa apkalpes loceklim

Plkst.8. 18 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma medicīniskās evakuācijas pieprasījumu un uz notikuma vietu norīkoja Jūras spēku flotiles patruļkuģi P-09 "Rēzekne".

Dežurējošais patruļkuģis nekavējoties devās pie tankkuģa, kas atradās iepretim Liepājai, lai veiktu apkalpes locekļa evakuāciju.

Sadzīvisku traumu guvušo apkalpes locekli patruļkuģis nogādāja krastā un nodeva mediķu rīcībā.

MRCC Riga ir Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta apakšvienība, kas darbojas nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī, organizējot, koordinējot un vadot cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, medicīniskās konsultācijas un evakuācijas jūrā, kā arī veic vairākus citus uzdevumus, kas saistīti ar drošu kuģošu un naftas piesārņojuma seku likvidēšanu jūrā.

Vidēji gadā MRCC Riga iesaistās vairāk nekā simts gadījumos, kas saistīti ar uzdevumu izpildi.

Lai atvieglotu ziņošanu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram par nelaimes gadījumiem jūrā, kopš 2015.gada 1.janvāra ir ieviests bezmaksas ārkārtas tālrunis 115, uz kuru var piezvanīt no visiem sakaru operatoriem.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

Dalies ar šo ziņu