Ziemassvētku brīvdienās bruņotie spēki steiguši palīgā vairākiem cilvēkiem

NBS
Sargs.lv
Mi-17
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

Ziemassvētku brīvdienās bruņotos spēkus lūdza palīdzēt vairāku cilvēku meklēšanā. To palīdzību vajadzēja arī kādam uz kuģa traumas guvušam apkalpes loceklim.

Ziemassvētku brīvdienās bruņotie spēki steiguši palīgā vairākiem cilvēkiem

Elejas novadā pazudušas personas meklēšanā 25. decembra vakarā tika iesaistīti gan seši Zemessardzes 52.kājnieku bataljona zemessargi un karavīri, gan arī aviācijas bāzē Lielvārdē dežūrējošais helikopters „Mi-17”.

Policistiem ik pa laikam izdevās ar pazudušo personu sazināties, tāpēc tika noskaidrota viņa iespējamā atrašanās vieta un, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, persona tika atrasta un ar bruņoto spēku helikopteri nekavējoties nogādāta ārstniecības iestādē Rīgā.

Bruņoto spēku atbalsts pazudušas personas meklēšanā bija nepieciešams arī Salacgrīvas apkaimē. 23. decembra pēcpusdienā pazudušas personas meklēšanā iesaistījās dežurējošais helikopters „Mi-17”.

Savukārt 28. decembrī plkst. 12.30 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju no kuģu aģenta par nelaimes gadījumu uz Maltas kravas kuģa "Kenan", kas gaidīja ienākšanu Liepājas ostā.

Patruļkuģa "Cēsis" apkalpei dots rīkojums nogādāt traumēto cilvēku krastā Liepājā, kur viņu sagaidījusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Veicot jūras robežu novērošanu, 28. decembrī Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem bruņotie spēki konstatēja divus Krievijas bruņoto spēku kuģus.

11 jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem tika identificēts Krievijas bruņoto spēku "Sorum" klases kuģis, bet 14 jūras jūdžu attālumā – "Smolnyy" klases kuģis.

Savukārt 17. decembrī bruņotie spēki identificēja divus Krievijas bruņoto spēku desanta kuģus, bet 19. decembrī – zemūdeni un kādu kuģi.

Dalies ar šo ziņu