Vienības gadadienā Zemessardzes Studentu bataljonā zvērestu dod 89 zemessargi

NBS
Sargs.lv
4521CEFCA10F40A5A69CB67505C4C346.jpg

20. decembrī Zemessardzes Studentu bataljonā noritēja svinīgs vienības dibināšanas 23. gadadienas pasākums, kas sākās ar sanāksmi, kurā atskatījās uz šogad sasniegto un ieskicēja 2015. gadā plānotos uzdevumus un apmācību plānus.

Vienības gadadienā Zemessardzes Studentu bataljonā zvērestu dod 89 zemessargi

Pēc tās notika zvēresta došanas ceremonija, kurā zemessargu zvērestu deva 89 jaunie zemessargi, no kuriem 51 jaunais zemessargs ir studentu korporāciju biedrs. Zemessarga zvērestu deva studentu korporācijas  „Academica”,  „Imantica”, „Lettica”, „Metropolitana”, „Gersicania”, „Lacuania”, „Latvia”, „Lettgallia”, „Lettonia”, „Selonija”, „Ventonia” un „Varavīksne” biedri.

Svinīgajā pasākumā un zvēresta došanas ceremonijā piedalījās Zemessardzes štāba priekšnieks pulkvedis Imants Ziediņš un 3. Zemessardzes novada komandieris jūras kapteinis Rūdolfs Rudzuroga.

Pulkvedis Ziediņš vienībai pasniedza bruņoto spēku čempionātu kopvērtējumā iegūtās 2. vietas kausu, kā arī Zemessardzes sacensību kopvērtējumā iegūtās 1. vietas kausu. Dažāda veida apbalvojumus saņēma arī bataljona zemessargi un karavīri.

Pasākuma dalībniekus uzrunāja arī mācītājs Guntis Kalme, Studentu bataljona zemessargs, atvaļinātais kapteinis Aleksejs Ozoliņš, pirmais Studentu bataljona komandieris, kā arī bijušais komandieris pulkvežleitnants Ainars Ķienis.

Pēc folkloras kopas „Vilkači” uzstāšanās pasākums noslēdzās ar Studentu bataljona neoficiālās himnas „Še kur ozoli” kopīgu nodziedāšanu.

1991. gada 17. decembrī izveidotais Zemessardzes Studentu bataljons ir aktīvs dalībnieks valstij un Zemessardzei nozīmīgos pasākumos. Tas ir 1918. gada 20. decembrī dibinātās Atsevišķās (Studentu) rotas tradīciju un ideju mantinieks. Tās kodolu veidoja latviešu studentu korporāciju biedri.

Dalies ar šo ziņu