Noslēdzies Jaunākā štāba virsnieka kurss un Virsnieka speciālista kurss

NBS
Sargs.lv
NBS izlaidums
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

19. decembrī  Nacionālajā aizsardzības akadēmijā notika Jaunākā štāba virsnieka kursa un Virsnieka speciālista kursa izlaidums, kurā piedalījās arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Svinīgās ceremonijas laikā kursa klausītāji – 14 jaunākā štāba virsnieka kursa absolventi un 7 Virsnieka speciālista kursa absolventi - kas sekmīgi izpildījuši kursa prasības, saņēma Nacionālās aizsardzības akadēmijas sertifikātus.

Noslēdzies Jaunākā štāba virsnieka kurss un Virsnieka speciālista kurss

„Šodien jūs - Jaunākā štāba virsnieka kursa un Virsnieka speciālista pamatkursa absolventi - saņemat novērtējumu savām iegūtajām zināšanām, un tas ir nozīmīgs pakāpiens jūsu profesionālajā izaugsmē. Vienlaikus tas ir apliecinājums jūsu apņēmībai ieguldīt savu laiku un zināšanas bruņoto spēku attīstībā, jo katrs izglītots virsnieks stiprina mūsu bruņoto spēku spējas,” uzrunā sacīja aizsardzības ministrs R.Vējonis.

Ministrs pateicās arī pasniedzējiem par nesavtīgo darbu jauno virsnieku sagatavošanā. „Uz jūsu pleciem vienmēr ir gūlusies liela atbildība, jo no tā, cik labi būs sagatavoti virsnieki, ļoti lielā mērā atkarīgs, cik labi sagatavoti savu uzdevumu izpildei būs mūsu bruņotie spēki kopumā,” sacīja R.Vējonis.

Šā gada 4. augustā 12 virsnieki no dažādām Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienībām un 2 virsnieki no Valsts robežsardzes uzsāka mācības Jaunākā štāba virsnieka kursā, kas ir viens no priekšnosacījumiem kapteiņa dienesta pakāpes iegūšanai.

20 nedēļas garajā kursā piedalījās karavīri no Sauszemes spēku Kājnieku brigādes, Nodrošinājuma pavēlniecības, Militārās policijas, Zemessardzes, Štāba bataljona, kā arī  Valsts robežsardzes Rīgas un Ludzas pārvaldes. Kursā virsnieki papildināja zināšanas bataljona līmeņa taktikā, dažādu kaujas operāciju plānošanā un štāba procedūrās, kā arī uzzināja par Nacionālo bruņoto spēku attīstības tendencēm.

Savukārt Virsnieka speciālista pamatkursā  2014. gadā no 15. septembra mācījās 7 studenti  - juristi, ārsti un datorspeciālisti, kas  nolēmuši turpmāko karjeru saistīt ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Virsnieka speciālista pamatkursa absolventi saņēma sertifikātu par kursa beigšanu, viņiem tika piešķirta virsleitnanta dienesta pakāpe (sertificētiem ārstiem - kapteiņa dienesta pakāpe).

Virsnieka speciālista pamatkursa mērķis ir sagatavot militāros speciālistus, kuri pildīs kapelāna, jurista, ārsta, psihologa vai diriģenta pienākumus Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Dalies ar šo ziņu