Bruņoto spēku basketbola komanda izcīna piekto vietu starptautiskā NATO basketbola turnīrā

Sports
Sargs.lv
52E2A7E2DA144F47AA3ED5DAB1BD97FF.jpg

No 1. līdz 6. decembrim Beļģijā norisinājās Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, SHAPE) starptautiskais basketbola turnīrs, kurā Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu.

Bruņoto spēku basketbola komanda izcīna piekto vietu starptautiskā NATO basketbola turnīrā

Pirmajā vietā šogad ierindojās ASV, otrajā  - Lietuva, savukārt trešo vietu ieguva Itālija.

Latvijas bruņoto spēku komanda turnīru sāka ļoti veiksmīgi, pirmajā spēlē pārspējot Kanādas komandu ar rezultātu 85 pret 66.

Latvija piekāpās ASV ar rezultātu 65 pret 99 un Kuveitai ar minimālu rezultātu 74 pret 77.

Pēdējā spēlē Latvijā pārspēja Franciju ar rezultātu 81 pret 62, tādējādi turnīrā iegūstot piekto vietu.

Bruņotos spēkus pārstāvēja 13 karavīri un zemessargi no Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Zemessardzes Studentu bataljona, Zemessardzes 25. kājnieku bataljona, Zemessardzes 51. kājnieku bataljona un Zemessardzes 56. kājnieku bataljona.

Turnīrs norisinājās 50. reizi, un tajā piedalījās deviņu valstu bruņoto spēku komandas no ASV, Beļģijas, Francijas, Itālijas, Kanādas, Kuveitas, Latvijas, Lietuvas un Lielbritānijas.

SHAPE starptautiskais basketbola turnīrs pirmo reizi norisinājās 1960.gadā, un tas uzskatāms par lielākajām NATO sporta sacensībām, kurās parasti piedalās vairākas NATO dalībvalstu un partnervalstu komandas no visas pasaules.

2011. gadā Latvija izcīnīja godpilno 1. vietu SHAPE 47. starptautiskajā basketbola turnīrā.

Dalies ar šo ziņu