Ādažu bāzē atklāj jaunuzbūvēto kazarmu

NBS
Sargs.lv
kazarmas atklāšana Ādažos
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

20. novembrī Ādažu bāzē aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube atklāja jaunuzbūvēto kazarmu ēku.

Ādažu bāzē atklāj jaunuzbūvēto kazarmu

Atklājot jaunāko bāzes ēku, aizsardzības ministrs novēlēja, „lai karavīriem tās ir kā mājas, kad nav iespējas būt kopā ar ģimeni”. 

Jaunatklātā kazarma kalpos kā dienesta viesnīca karavīriem, kuri darba nedēļas laikā uztura dienesta vietā. Daļai karavīru pastāvīgā dzīvesvieta atrodas pat vairākus simtus kilometru no Ādažiem, un tas ir viens no iemesliem, kādēļ karavīri darba dienās uzturas kazarmās.

Bruņoto spēku komandieris uzsvēra, ka atklātā kazarma ir pirmā un pagaidām vienīgā karavīru dienesta māja, kas tapusi pēdējo desmitu gadu laikā. „Telpas nodrošinātas tā, lai karavīriem būtu iespējams dzīvot atbilstošos apstākļos un motivētu arī turpmākajam dienestam”, tā jaunatklāto kazarmu raksturoja ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Viņš pateicās visiem iesaistītajiem par ieguldīto darbu kazarmu ēku kompleksa 1. kārtas īstenošanā.

Septembrī tika noslēgti 1. kārtas kazarmas būvdarbi, kam sekoja nepieciešamās dokumentācijas kārtošana ēkas pieņemšanai ekspluatācijā. 1. kārtas būvniecības izmaksas ir vairāk nekā divi miljoni eiro. Projekta 1. kārtā tika iekļauta vienas kazarmas un ārējo inženiertīklu būvniecība.

Projekta izstrāde konkursa kārtībā tika uzticēta SIA „Belss”, kas darbu sāka 2013. gada februārī, bet tā paša gada novembrī tika sākti būvdarbi, ko veica uzņēmējs AS „UPB”.

Vairāk nekā 3000m² trīs stāvu kazarmas projekts paredz tajā izvietot līdz 152 cilvēkiem, kas ir rotas līmeņa vienība.  Plānots, ka izstrādāto projekta risinājumu izmantos arī pārējo kazarmu būvniecībai, tādejādi ieviešot standartizētu pieeju karavīru sadzīves apstākļiem.

Kazarmu ēku būvniecības projekta virzība tika sākta 2012. gadā. Kazarmu ēku bloka projektā Ādažu bāzē kopumā paredzēta četru jaunu kazarmu ēku būvniecība. Pilnībā projektu plānots noslēgt 2015. gada beigās vai 2016. gadā, atkarībā no iedalītā finansējuma.

Dalies ar šo ziņu