Lāčplēša dienā NATO un ES dienošie Latvijas karavīri piedalās atceres pasākumā Zēdelgeimā

NBS
Sargs.lv
Latvijas militārie pārstāvji NATO

11. novembrī Latvijas militārie pārstāvji NATO un ES institūcijās kopā ar ģimenēm un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte piedalījās atceres pasākumā Zēdelgeimā, lai godinātu Latvijas karavīrus un pieminētu brīvības cīnītājus.

Lāčplēša dienā NATO un ES dienošie Latvijas karavīri piedalās atceres pasākumā Zēdelgeimā

Šobrīd Latviju NATO un ES institūcijās pārstāv 11 Nacionālo bruņoto spēku karavīri.

Atceres pasākumu Zēdelgeimā organizē Latviešu kopiena Briselē un Zēdelgeimas pašvaldība. 11. novembrī Eiropā atzīmē Pirmā pasaules kara beigas un tam par godu Beļģijā tiek organizēti dažādi piemiņas un atceres pasākumi.

Šogad aprit 95 gadi kopš nozīmīgās Latvijas valsts armijas uzvaras pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku - 1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu - 11.novembri - atzīmē kā Lāčplēša dienu.

Aizsardzības ministrija jau aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11. novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku. 11. novembrī, godinot Latvijas varoņus, aicinām aizdegt svecītes 11. novembra krastmalā Rīgā, Brīvības cīņu piemiņas vietās visā Latvijā un ikvienā mājas logā!

Dalies ar šo ziņu