„Tālivaldis” NATO kuģu grupas sastāvā piedalās jūras spēku mācībās „NOCO 14” Somijā

Ārvalstīs
Pēc mc.nato.int, mil.fi materiāliem
kuģis Tālivaldis
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

6. augustā NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas sastāvā iekļautais Jūras spēku flotiles mīnu kuģis M-06 „Tālivaldis” šodien noslēdza dalību starptautiskajās jūras spēku mācībās Somijā.

„Tālivaldis” NATO kuģu grupas sastāvā piedalās jūras spēku mācībās „NOCO 14” Somijā

Mācības „Northern Coasts 2014” (NOCO 14), kas sākās 29. augustā, ir Vācijas Jūras spēku organizētas starptautiskas jūras spēku mācības, kurās iekļautas kā sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanas, tā arī speciālās un dažādas jūras operācijas.

Mācību mērķis bija apmācīt kuģu komandas un vienības sadarboties starptautiskā vidē ierobežotos un seklos ūdeņos, izspēlējot dažādas krīžu scenāriju.

 Šogad mācību uzņemošā valsts bija Somija, līdz ar to šīs valsts Jūras spēki jau otro reizi bija uzņēmušies atbildību par to sekmīgu norisi. Somijai, kura šajās mācībās piedalās kopš 2007. gada, tās bija nozīmīgas arī ar to, ka tajās tika sertificēta amfībiju desanta kaujas grupa, kas nākamgad uzsāks dežūru NATO Reaģēšanas spēkos, norāda Somijas Jūras spēki, kurus mācībās pārstāvēja aptuveni 1500 karavīru, no kuriem 200 bija obligātā militārā dienesta un 400 rezerves karavīri.

Pavisam mācības piedalījās aptuveni 3000 karavīru, pārstāvot 13 valstis – Beļģiju, Dāniju, Igauniju, Somiju, Vāciju, Latviju, Lietuvu, Nīderlandi, Norvēģiju, Poliju, Zviedriju, Turciju un ASV. Tajās tika iesaistīti 56 dažāda veida kuģi.

Dalies ar šo ziņu