Mācībās jūrā iemaņas pilnveido patruļkuģi un ūdenslīdēji - atmīnētāji

Militārās mācības
Sargs.lv
Jūras spēki
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

No 9. līdz 12. septembrim Rīgas jūras līci norit Jūras spēku flotiles patruļķugu eskadras mācības „PBEX 142”. Savukārt Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēju komanda piedalās Baltijas valstu vēsturisko sprādzienbīstamo priekšmetu iznīcināšanas mācībās „HOD SRMT 14/1”.

Mācībās jūrā iemaņas pilnveido patruļkuģi un ūdenslīdēji - atmīnētāji

Mācībās „PBEX 142” piedalās arī citas regulāro spēku vienības un Krasta apsardzes dienesta Jūras glābšanas un meklēšanas koordinācijas centrs.

To mērķis ir trenēt patruļkuģu eskadras kopējo spēju veikt operāciju plānošanu un realizēšanu, ierobežota jūras rajona kontroli un sauszemes vienību izsēdināšanu krastā, kā arī kuģu individuālo spēju paaugstināšanu un uzturēšanu.

Mācības tiek organizētas trīs reizes gadā, un šogad šīs jau ir otrās mācības.

Savukārt no 8. līdz 19. septembrim Igaunijā norit Baltijas valstu vēsturisko sprādzienbīstamo priekšmetu iznīcināšanas mācības „HOD SRMT 14/1”.

Tajās piedalās arī pieci Latvijas ūdenslīdēji – atmīnētāji.

Mācību mērķis  ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ūdenslīdēju komandu kopēji treniņi pretmīnu operāciju veikšanai, risku samazināšana no vēsturiskiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem Igaunijas ūdeņos.

To aktīvajā fāzē notiek iegremdēšanās pie zemūdens objektiem, ar mērķi noskaidrot, cik tas ir bīstams.

Pašreiz ūdenslīdēji ir identificējuši vienu mīnu un vienu torpēdas kaujas daļu. Atrasto sprādzienbīstamo priekšmetu neitralizēšanu jūrā plānots veikt 17. un 18.septembrī.

Dalies ar šo ziņu