Dzīvības cena. Helikoptera „Mi-17” apkalpe atrod Tīreļpurvā pazudušo pensionāru pāri

Sabiedrība
Sargs.lv
Mi-17
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters 11. septembra rītā no Lielvārdes izlidoja uz Tīreļpurva rajonu, lai tur meklētu pazudušus dabas velšu vācējus. Palīdzību lūdza Valsts policija.

Dzīvības cena. Helikoptera „Mi-17” apkalpe atrod Tīreļpurvā pazudušo pensionāru pāri

Pēc neilga laika helikoptera „Mi-17” apkalpei izdevās atrasts pazudušo pensionāru pāri un sekmīgi nogādāt Rīgā, Uzvaras laukumā, lai nodotu viņus nodotu mediķu aprūpē.

Cenas tīrelī trešdien pazudušo divu sirmgalvju, kas bija devušies ogot, meklēšana sākta trešdienas vakarā pēc tam, kad policijā vērsušies pazudušo radinieki. Pazudušos meklēja Valsts policijas darbinieki, tostarp kinologi, pašvaldības policijas darbinieki, kā arī kā arī Zemessardzes pārstāvji – vairāk nekā 20 17. pretgaisa aizsardzības un Studentu bataljona zemessargi un karavīri. Šodien viņu meklēšanā iesaistīja arī bruņoto spēku helikopteru.

Savukārt otrs bruņoto spēku helikopters, šoreiz gan pildot transporta aviācijas uzdevumus, šodien devās uz Daugavpili, kur norisinās Nacionālās neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas mācības "Dzīvības cena". To laikā tiek izspēlēta realitātei pietuvināta katastrofa ar lielu cietušo skaitu.

Šādas mācības Latvijā notiek otro reizi. Pirmās norisinājās pērnā gada septembrī Rīgas ostas teritorijā - Kundziņsalā. To laikā tika izspēlēta satiksmes autobusa sadursme ar citu transportu, kā arī ķīmiskas vielas noplūde šīs sadursmes rezultātā.

Dalies ar šo ziņu