Bruņoto spēku komandieris sāk vienību apmeklējumu

NBS
Sargs.lv
Graube
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Lai iepazītos ar bruņoto spēku vienību ikdienu un to izvietojumos pārrunātu ar vienību komandieriem un personālu nozares un ar vienību attīstību saistītās aktualitātes, šodien, 28. augustā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube apmeklē Liepājas garnizonā izvietotās vienības.

Bruņoto spēku komandieris sāk vienību apmeklējumu

Bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 44. kājnieku bataljonu, tiksies ar tā vadību un personālu, kā arī iepazīsies ar paveikto paaugstinātās gatavības rotas veidošanas un apmācību procesa organizēšanas jomā šajā vienībā. 

Zemessardzē ir plānots izveidot 18 paaugstinātās gatavības rotas, katrā Zemessardzes novadā izveidojot sešas šādas apakšvienības. Šogad  izveidos trīs šādas rotas, pa vienai katrā Zemessardzes novadā. Tās sastāvēs no aktīvākajiem zemessargiem, kuri pie pirmās nepieciešamības ir gatavi iesaistīties gan mācībās, gan reālu draudu novēršanā un vienības būs attiecīgi ekipētas un apmācītas.

Bruņoto spēku komandieris tiksies ar 11. jūlijā amatā stājušos Jūras spēku flotiles komandieri komandkapteini Juri Rozi un apmeklēs Liepājā izvietotās Jūras spēku flotiles vienības, kur pārrunās ar personālu aktuālos un problemātiskākos jautājumus.

Ģenerālleitnants Raimonds Graube pēc apstiprināšanas Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā uz nākamo termiņu ir nolēmis apmeklēt visus garnizonus un tikties ar tajos izvietoto vienību komandieriem un personālu.

Dalies ar šo ziņu