Latviešu gaisa atbalsta kontrolieri piedalās mācībās „Northern Strike” Mičiganā

NBS
Pēc dvids un 127.wg.ang.af.mil materiāliem
Karavīrs

Mācībās „Northern Strike 2014”, kas norisinās no 4. līdz 22. augustam Mičiganā, piedalās 24 vienības no 12 štatiem un trim partnervalstīm - Kanādas, Latvijas un Lietuvas.  Mācību dalībnieku skaits – vairāk nekā 5000 karavīru.

Latviešu gaisa atbalsta kontrolieri piedalās mācībās „Northern Strike” Mičiganā

No Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem mācībās piedalās Kaujas atbalsta bataljona Gaisa atbalsta kontroles vienības karavīri.

„Northern Strike 2014” ir galvenā uzmanība tiek pievērsta gaisa atbalsta kontrolei un zeme – gaiss sistēmām. Mācībās iesaistītas arī manevra, tuvā gaisa atbalsta un apvienotā uguns atbalsta elementi, kas izmantojami gan liela mēroga kaujas operācijās, gan ierobežotās miera uzturēšanas operācijās.

Galvenais uzdevums – trenēt dažādas vienības integrēt savas unikālās spējas plašākā operācijā.

Piemēram, A-10 „Thunderbolt II” lidmašīna no 107. eskadriļas no Selfridžas Nacionālās Gvardes Gaisa spēkiem šajās mācībās sniegs tuvā gaisa atbalstu un piedalīsies meklēšanas un glābšanas misijās, ko koordinēs Sauszemes spēku vienības.

 „Mācības „Northern Strike” palīdz mums uzturēt kaujas spējas,” uzsver mācību vadītājs pulkvežleitnants Metjū Trambls (Matthew Trumble). „Kad mēs pildām dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā, Sauszemes un Gaisa spēkiem cieši jāsadarbojas, lai izpildītu savus uzdevumus.   Šajās mācībās tiek izspēlētas tādas situācijas kā cīņas pret nemierniekiem, kur mēs varam izmantot savu Afganistānā gūto pieredzi un saglabāt izcilo savietojamību.”

Triju nedēļu ilgās mācības ir konkrētajai apmācāmajai mērķauditorijai izveidots, reālistisks kaujas treniņš, kas dod iespēju Mičiganas Nacionālajai gvardei kopā ar partneriem trenēties starptautiskā vidē.

Mācības atbalsta iznīcinātāji, bumbvedēji, helikopteri un citi – kopumā 300 – lidaparāti. Sauszemes spēki piedalās mācībās ar kājnieku vienībām, bruņotajām vienībām un izlūku vienībām.

 „Northern Strike” ir ikgadējas mācības Nacionālās Gvardes karavīru apmācībai; tās ir lielākās Nacionālās Gvardes mācības ASV, un jau otro gadu pēc kārtas tās notiek Greilingas poligonā un apmācību centrā un Alpenas kaujas gatavības apmācību centrā.

Dalies ar šo ziņu