Jūras spēku flotilei jauns komandieris

NBS
Sargs.lv
komandiera maiņas ceremonija
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

11. jūlijā Liepājā svinīgā ceremonijā Jūras spēku flotiles komandiera amatā stājās komandkapteinis Juris Roze, nomainot līdzšinējo komandiera pienākumu izpildītāju, Krasta apsardzes dienesta priekšnieku komandkapteini Kasparu Zelču. 

Jūras spēku flotilei jauns komandieris

Komandiera maiņas ceremonijā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieks, Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Zeibārts, bruņoto spēku regulāro spēku veidu komandieri un karavīri.

"Šodien Jūras spēku flotilē sākas jauns posms - flotiles komandiera pienākumi tiek uzticēti komandkapteinim Jurim Rozem, kurš vairākus gadus aizstāvējis Latvijas intereses NATO štābos, kur guvis arī nenovērtējamu starptautisko pieredzi. Laikā, kad krīze Ukrainā ir mainījusi drošības situāciju reģionā, sabiedroto atbalsts mums ir ļoti būtisks," sacīja aizsardzības ministrs.

Tāpat R. Vējonis uzsvēra, ka Jūras spēku flotile pēdējo gadu laikā ir piedzīvojusi izaugsmi, tās rindas ir papildinājuši pieci jauni "Skrundas" klases patruļkuģi. Saskaņā ar bruņoto spēku attīstības plānu jaunos kuģus paredzēts aprīkot arī ar naftas savākšanas un mīnu meklēšanas un iznīcināšanas iekārtām, tādējādi apgūstot jaunas valsts aizsardzībai un starptautiskajai drošībai nepieciešamās spējas.

"Paldies līdzšinējam Jūras spēku flotiles komandiera pienākumu izpildītājam komandkapteinim Kasparam Zelčam par ieguldīto darbu, rūpējoties par flotiles attīstību!'' sacīja R.Vējonis.

"Komandieru maiņas ceremonija ir nozīmīga ne tikai konkrētajiem virsniekiem, bet arī visai vienībai, jo katrs komandieris nāk ar savu vīziju un redzējumu par vienības attīstību. Mans uzdevums Jūras spēku flotilei ir - parādīt jaunajam komandierim, cik tālu mēs esam gājuši uz priekšu savā attīstībā tai laikā, kamēr viņš ir dienējis NATO štābā. Šodien mēs esam labāki nekā jebkad, un mums ir jākļūst vēl labākiem. Paldies vienībai par atbalstu bijušajam komandierim!" uzsvēra brigādes ģemerālis Juris Zeibārts.

Komandkapteinis Kaspars Zelčs, nododot amatu jaunajam komandierim, uzsvēra, ka laiks komandiera pienākumu izpildītāja amatā bija sarežģīts un izaicinājumiem bagāts, un pateicās vienībai par atbalstu. "Viens no izaicinājumiem bija uzņemt Latvijā divas liela mēroga starptautiskās mācības, reaģējot arī uz reģionālās drošības izmaiņām - vienas no mācībām mēs plānojām desmit kuģiem, bet interese no starptautiskās sabiedrības bija tik liela, ka mācībās piedalījās 26 kuģi, sasniedzot izcilus rezultātus," sacīja komandkapteinis K.Zelčs, novēlot vienībai un katram karavīram turpmāko profesionālo izaugsmi.

"Es pilnībā apzinos tos pienākumus un atbildību, ko dod komandiera amats, un esmu pagodināts pārņemt šo amatu no komandkapteiņa Kaspara Zelča," sacīja jaunais Jūras spēku flotiles komandieris komandkapteinis Juris Roze. "Mūs vieno Latvijas svētais vārds - tā skan Jūras spēku flotiles devīze, un es novēlu, lai tā iedvesmo mūs arī turpmāk, pildot ikdienas dienesta pienākumus un nesot Latvijas Jūras spēku flotiles vārdu pasaulē!"

Komandkapteinis Juris Roze bruņotajos spēkos dien kopš 1993. gada. Ieguvis starptautisko pieredzi, no 2011. gada dienot NATO štābos. Komandkapteinis J. Roze ir pildījis Jūras spēku flotiles štāba priekšnieka un Baltijas valstu jūras eskadras komandiera amata pienākumus. Militārās zināšanas papildinājis Nacionālās aizsardzības universitātes Apvienoto spēku štāba koledžā ASV un Beļģijas – Nīderlandes mīnu meklēšanas skolā. Apbalvots ar NBS komandiera apbalvojumu – goda zīmi.

Dalies ar šo ziņu