Latvijas un ASV karavīri trenējas veikt plānoto aizsardzību

Militārās mācības
Sargs.lv
karavīri
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Latvijas bruņoto spēku karavīri kopā ar ASV karavīriem 10. jūnijā mācībās „Saber Strike” trenējās veikt plānoto aizsardzību, kurā pretiniekus, veicot plānoto uzbrukumu, spēlēja Igaunijas bruņoto spēku karavīri, izmantojot arī „Sisu” bruņutransportierus. Uzdevumu vadīja Lietuvas bruņoto spēku virsnieks, kapteinis Linas Rakickas.

Latvijas un ASV karavīri trenējas veikt plānoto aizsardzību

„Esmu ļoti gandarīts par sadarbību ar latviešiem, igauņiem un amerikāņiem, un par visu karavīru motivāciju,” uzsver kapteinis L. Rakickas. „Sadarbība līdz šim ir bijusi ļoti laba.”

Uzdevums sākās jau 08:00 no rīta, karavīri iekārtoja aizsardzības pozīcijas. Karavīri bija bruņoti gan ar vieglajiem strēlnieku ieročiem, gan smago bruņojumu, tuvo gaisa atbalstu nodrošināja gaisa atbalsta kontrolieri.

Šajā uzdevumā tika izmantoti MILES - lāzeru multifunkcionālā mērķu iznīcināšanas simulācijas sistēma. MILES iekārta ļauj karavīriem trenēties šaušanā un taktiskajos vingrinājumos, neizmantojot īstu munīciju, turklāt tā ir ļoti precīza.

„Plānotās aizsardzības ietvaros rotas uzdevums ir noteiktu laiku aizsargāt noteiktu apvidu, lai ļautu brigādei sagatavoties pretuzbrukumam. Atbilstoši uzdevumam mēs šajā apvidū izveidojam savus spēkus, zinot arī pretinieka iespējas,” sacīja virsseržants Aivis Ozoliņš.

Latvijas un Igaunijas rotu karavīri, kas šajā uzdevumā spēlē pretiniekus, gatavojas kopā dienēt ES kaujas grupā.

Dalies ar šo ziņu