Bruņotie spēki nosūta uz Lietuvu speciāli aprīkotu helikopteru ugunsgrēka dzēšanai Kuršu kāpā

NBS
Sargs.lv
Mi-8
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

Atsaucoties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta lūgumam, Nacionālie bruņotie spēki ugunsnelaimes lokalizēšanai uz Lietuvu nosūtīs Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru „Mi-17”.

Bruņotie spēki nosūta uz Lietuvu speciāli aprīkotu helikopteru ugunsgrēka dzēšanai Kuršu kāpā

Tas ir aprīkots ar speciālu mežu un purvu ugunsgrēku dzēšanas aprīkojumu - mīkstu ūdens konteineru "Bemby Bucket", ar kuru no ūdenstilpnes var pacelt līdz pat 2,5 tonnas ūdens.

Uz notikuma vietu helikopters izlidos līdz plkst. 17 un ugunsdzēšanas darbos notikuma vietā iesaistīsies līdz tumsas iestāšanās laikam. Pēc Lietuvas puses lūguma un nepieciešamības, bruņoto spēku helikopters ugunsgrēka dzēšanas darbus var turpināt arī rīt.

Ugunsgrēka dzēšanā Kuršu kāpā aviācijas bāzes helikopters ir bijis iesaistīts arī pirms vairākiem gadiem.

Šodien Lietuvā, Kuršu kāpā,  izcēlies plašs meža ugunsgrēks. Uguns liesmas ļoti strauji izplatās, to dzēšanā iesaistīts ievērojams skaits Lietuvas ugunsdzēsēju glābēju ar autocisternām, kā arī cīņā ar liesmām iesaistīti arī helikopteri.

Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas departamenta priekšnieks Remigijus Baniulis griezās ar lūgumu pie Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka Oskara Āboliņa, vai nav iespējas dzēšanas darbos iesaistīt arī helikopteru no Latvijas.

Dalies ar šo ziņu