Latvijas karavīri arī šogad piedalās starptautiskajā karavīru miera un draudzības skrējienā

Sports
Sargs.lv
CISM
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Vairāk nekā 1000 karavīru jau septīto reizi piedalījās starptautiskajā karavīru miera un draudzības skrējienā, liecina Sporta kluba apkopotā informācija.

Latvijas karavīri arī šogad piedalās starptautiskajā karavīru miera un draudzības skrējienā

18. februārī skrējienā devās gandrīz vai visu regulāro spēku vienību karavīri. Ādažu garnizonā miera un draudzības skrējienā piedalījās 415 karavīru, bet Liepājas garnizonā – 80 karavīru.

Kuplā skaitā pasākumā piedalījās arī Mācību vadības pavēlniecības vienību karavīri. 183 pavēlniecības vienību, kas izvietotas Rīgā, Cēsīs un Alūksnē, karavīri devās miera skrējienā.

Savukārt Lielvārdē, kur izvietotas aviācijas bāzes vienības un 2. reģionālais nodrošinājuma centrs, skrējienā piedalījās 86 karavīri.

Aktīvas skrējiena dalībnieces bija arī citas vienības - Apvienoto štābu skrējienā pārstāvēja 143 karavīri, Militāro policiju – 50, Štāba bataljonu – 50 karavīru, bet Nodrošinājuma pavēlniecību – 47 karavīri.

Masu skrējies notika, atsaucoties Starptautiskās militārās sporta asociācijas (CISM) vadības aicinājumam atzīmēt asociācijas dibināšanas gadadienu ar projektu „CISM draudzība caur Sporta dienas skrējienu”.

Pirmais CISM dalībvalstu karavīru masu skrējiens notika 2006.gadā. Tajā piedalījās 150000 karavīru no 28 valstu bruņotajiem spēkiem, tostarp arī Latvijas karavīri, bet 2012. gadā - jau 623000 karavīru no 37 pasaules valstīm.

Kopš pirmā skrējiena vismaz vienu reizi šāds pasākums ir noticis 83 valstīs.

Starptautisko militāro sporta asociāciju, kura tiek dēvēta arī par pasaules karavīru Olimpisko komiteju, 1948. gada 18. februārī dibināja Beļģija, Dānija, Francija, Luksemburga un Nīderlande. Patlaban organizācijā, kurai Latvija pievienojās 1995.gada 2.maijā, darbojas vairāk nekā 130 valstis.

Asociācijas mērķis ir veicināt fiziskās un sporta aktivitātes, veidot draudzīgas attiecības starp valstu bruņotajiem spēkiem, nodrošināt savstarpējo tehnisko palīdzību, palīdzēt mazāk priviliģētām dalībvalstīm, dot ieguldījumu līdzsvarotā un harmoniskā militārā personāla fiziskajā attīstībā, sekmējot starptautiskos centienus miera kustības atbalstīšanai pasaulē.

Dalies ar šo ziņu