Svinīgi nolaists kuģa P-02 „Lode” karogs

NBS
Sargs.lv
kuģis Lode
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

26. novembrī pēdējo reizi jūrā izgāja 1966. gadā būvētais Jūras spēku flotiles (JSF) patruļkuģis P-02 „Lode”, uz kura Jūras spēku karogs tika pacelts 2001. gada 11. jūnijā.

Svinīgi nolaists kuģa P-02 „Lode” karogs

Kopš 2001. gada uz patruļkuģa dienējuši seši komandieri, kas arī piedalījās kuģa karoga nolaišanas ceremonijā Patruļkuģu eskadrā.

„Lode” komandiera pienākumu izpildītājs vlt. J. Dābols stāsta, ka patruļkuģis dienesta gaitā vislabāk savas spējas apliecinājis starptautiskās Jūras spēku mācībās „Northern Coasts” Somijā (2010. gadā), kas sniegušas izaicinājumu navigācijā. Arī nacionālās mācībās – Mīnu kuģu eskadras mācībās „Baltic Fortress”, kopējās JSF eskadru mācībās „Flotex” un citās tas sevi parādījis godam. Savulaik Norvēģijā NATO saistību izpildē militārās mācībās „Baltops”, kurās piedalās Baltijas jūras reģiona valstis, iegūta nenovērtējama pieredze.

„Pārņem lepnums, redzot, ka kuģis joprojām ir labā tehniskā stāvoklī un gatavs pildīts savus pienākumus. Tas redzams fotogrāfijās no pēdējā izgājiena jūrā. Kuģis kalpojis savu laiku godam!” piebilst vlt. Dābols.

Pirms simboliskās kuģa iziešanas jūrā, kas vienmēr ir neatņemama kuģa karoga nolaišanas ceremonijas sastāvdaļa, Jūra spēku flotiles komandiera pienākumu izpildītājs komandkapteinis Kaspars Zelčs un kuģa krustmāte svinīgi uzrunāja kuģa komandu un bijušos komandierus, komandas locekļus, izsakot pateicību par nodienēto laiku uz kuģa „Lode”.

Rīgas jūras līcī patruļkuģis veica „Pēdējo cirkulāciju”, kas simboliski apliecina cieņu kuģim, kuģa komandai un Jūras spēkiem. Jūrā esot, tika nolaists arī kuģa karogs, kuru pasniedza pirmajam P-02 komandierim kapteiņleitnantam R. Žukovskim.

Tālāk kuģis tiks nodots 1. Reģionālā nodrošinājuma centra rīcībā, kas lems par tā tālākajām gaitām.

Dalies ar šo ziņu