Ģenerālis Domroze: Bez Latvijas atbalsta mācības "Steadfast Jazz" nebūtu izdevušās

Militārās mācības
Sargs.lv
ģenerālis Domroze
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Noslēdzoties mācībām „Steadfast Jazz 2013”, Apvienoto spēku pavēlniecības štāba Brunsumā komandieris ģenerālis Hanss Lotārs Domroze pateicās mācību dalībniekiem un īpaši Latvijai par ieguldīto darbu mācību uzņemšanā.

Ģenerālis Domroze: Bez Latvijas atbalsta mācības "Steadfast Jazz" nebūtu izdevušās

„Esmu pilnībā apmierināts, ka mūsu apvienotie spēki ir sasnieguši visus mācību mērķus un es vēlos uzteikt visus karavīrus par labi padarītu darbu. Es pateicos arī Polijai, Latvijai un Lietuvai par izcilo atbalstu, ko tās sniedza pēdējo mēnešu laikā. Bez to ieguldījuma, resursiem un viesmīlības mēs nebūtu sasnieguši tos rezultātus, kādus redzam šobrīd”, norādīja komandieris.  

Noslēguma pasākumā Ādažu bāzē ģenerālis Domroze pateicās visiem karavīriem, kas „nenogurstoši atbalstījuši mācības „Steadfast Jazz 2013”.

„Jūsu milzīgais atbalsts mācību plānošanā bez aizķeršanās nodrošināja Apvienoto spēku pavēlniecības štāba pārcelšanos no štāba Brunsumā uz pārvietojamo operāciju štābu Ādažos. Enerģija un pašaizliedzība, sniedzot atbalstu operāciju štāba nometnes būvniecībā, siltā uzņemšana, ko jūs sniedzāt gandrīz 800 NATO karavīriem, kā arī drošības garantēšana mācību laikā, ir bijusi mūsu štāba un mācību panākumu pamatā,” uzsvēra ģenerālis.

Ģenerālis Domroze pateicās par viesmīlību, kas viņa karavīriem Ādažu bāzē likusi justies gandrīz kā mājās. Komandieris īpaši atzīmēja profesionalitāti, pašaizliedzību un atbalstu, ko Ādažu bāzes un citu bruņoto spēku vienību personāls sniedza Viesu un preses dienas organizēšanā 6.novembrī, uzņemot gandrīz 200 augsta līmeņa viesus, tostarp valstu vadītājus, augstākos NATO militāros komandierus, kā arī vietējās un starptautiskās preses pārstāvjus.

„Jūs esat mūs viesmīlīgi uzņēmuši un esat godam pārstāvējuši savu valsti. Es pateicos Jums visiem par ieguldījumu!” norādīja Brunsumas štāba komandieris.

Pateicībā par izcili organizētu mācību Viesu un preses dienu, ģenerālis Domroze pasniedza komandiera apbalvojums NBS Apvienotā štāba Protokola un ceremoniju daļas priekšniecei majorei Aivai Kairišai. Savukārt par ieguldījumu mācību dalībnieku uzņemšanā šādu apbalvojumu saņēma Sauszemes spēku Kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts un 3.Reģionālā nodrošinājuma centra priekšnieks majors Juris Čudo, komandiera pateicības saņēma arī citi Ādažu bāzes karavīri.

9. novembrī noslēdzās NATO un partnervalstu mācības „Steadfast Jazz 2013”, kas no 2. novembra norisinājās Latvijā, Ādažu bāzē un Polijā, Dravsko Pomorskie poligonā. Mācību mērķis pārbaudīt NATO Reaģēšanas spēkus tika sasniegts, un Apvienoto spēku pavēlniecības štābs Brunsumā tika oficiāli sertificēts 2014. gadā vadīt apvienotās NATO operācijas.

 Vienlaicīgi ar mācībām „Steadfast Jazz 2013” Baltijas valstīs norisinājās arī mācības „Baltic Host 2013”, kuru mērķis ir trenēt aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbību, uzņemot sabiedroto valstu spēkus.

Komandvadības mācībās Ādažos piedalījās vairāk nekā 140 Latvijas bruņoto spēku karavīru, kā arī Aizsardzības ministrijas un civilo institūciju pārstāvju, savukārt 33 Nacionālo bruņoto spēku Izlūkošanas rotas karavīri piedalījās mācību lauka vingrinājumā Polijā, Dravsko Pomorskie mācību poligonā. Trīs Jūras spēku flotiles virsnieki mācību laikā atradās uz Reaģēšanas spēku jūras komponentes štāba un vadības kuģa, savukārt pa vienam virsniekam darbojās arī atsevišķu komponentu štābos Polijā un Itālijā. Ap 300 karavīru bija iesaistīti ar mācību uzņemšanu Latvijā saistīto jautājumu risināšanā.

Dalies ar šo ziņu