Uz pretpirātisma operāciju „Atalanta” svinīgi pavada kapteiņleitnantu Gražuli

NBS
Sargs.lv
karavīri
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

22. augustā Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube tikās ar kapteiņleitnantu Artūru Gražuli, kurš jau tuvākajās dienās sāks dienestu Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā „Atalanta”.

Uz pretpirātisma operāciju „Atalanta” svinīgi pavada kapteiņleitnantu Gražuli

„Manuprāt, ES pretpirātisma operācija šobrīd ir viena no veiksmīgākajām operācijām. Pirātu aktivitātes ir samazinājušās un esmu ļoti gandarīts, ka savs nopelns šajā sasniegumā ir arī mūsu virsniekiem un instruktoriem, kuri šajā operācijā pārstāv Latviju,” uzsvēra ģenerālleitnants R. Graube, vēlot virsniekam izturību un karavīra veiksmi.

Viņš atzinīgi novērtēja kapteiņleitnanta A.Gražuļa līdzšinējo dienesta gaitu, sniegto ieguldījumu valsts drošības stiprināšanā un pieredzi darbā uz kuģiem: „Jums ir liela pieredze dienestā uz kuģiem, tāpēc jūsu profesionalitātei un iegūtajām zināšanām būs liela pievienotā vērtība, veicot štāba virsnieka uzdevumus pretpirātisma operācijā. Vēlu jums izturību, vēlu karavīra veiksmi, un pats svarīgākais, esot tālumā, neaizmirst, ka esat Latvijas virsnieks – Latvijas vēstnieks, un godam pārstāvēt mūsu valsti!”

Svinīgajā pavadīšanas ceremonijā kapteiņleitnants A.Gražulis no ģenerālleitnanta R.Graubes saņēma valsts karogu, savukārt no NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka operacionālajos jautājumos pulkveža Aināra Ozoliņa – rudzu maizes klaipu.

Kapteiņleitnants A. Gražulis dienesta pienākumus pildīs operacionālajā štābā Nortvudā, Lielbritānijā, nomainot līdzšinējo bruņoto spēku pārstāvi štābā – kapteiņleitnantu Jāni Krūči. Kapteiņleitnants A.Gražulis bruņotajos spēkos dien kopš 1999. gada, un ir Jūras spēku flotiles Patruļkuģu eskadras kuģa P-02 „Lode” komandieris. 2003. gadā absolvējis Nacionālo aizsardzības akadēmiju.

Lēmums par Nacionālo bruņoto spēku dalību „Atalanta” operācijā tika pieņemts Latvijas Republikas Saeimā 2010. gada 2. septembrī. Operācijā pastāvīgi atrodas divi Latvijas karavīri, no kuriem viens dien operacionālajā štābā, savukārt otrs - operācijas rajonā uz operācijas štāba kuģa.

„Atalanta” ir ES Jūras spēku militārā operācija, kas palīdz novērst un ierobežot pirātismu un bruņotas laupīšanas pie Somālijas krastiem. Šī ir pirmā ES jūras operācija, kas tiek veikta Kopējās drošības un aizsardzības politikas ietvaros. Pretpirātisma operācija „Atalanta” tika uzsākta 2008. gada 8. decembrī.

Dalies ar šo ziņu