Bruņoto spēku orķestris ieraksta kinofilmas „Sapņu komanda 1935” mūziku

Sargs.lv

Bruņoto spēku orķestris ieraksta kinofilmas „Sapņu komanda 1935” mūziku

8.novembrī Nacionālo bruņoto spēku orķestris savā skaņu ierakstu studijā pabeidzis darbu pie Aigara Graubas jaunās mākslas filmas „Sapņu komanda 1935” mūzikas ieraksta.

No 1. līdz 8.novembrim diriģentu Daiņa Vuškāna un Gunta Kumačeva vadībā orķestris ieskaņoja komponista Uģa Prauliņa oriģinālmūziku, kas rakstīta filmai. Kinofilmā orķestra izpildījumā skanēs arī Latvijas armijas vēsturiskie marši un pagājušā gadsimta amerikāņu diksilendu mūzika, kuru audio formātā iemūžināja orķestra skaņu režisors Vilnis Kundrāts.

Orķestra mūziķi aktīvi piedalījās mākslas filmas masu skatu uzņemšanā, un būs redzami un dzirdami visas filmas laikā.

Filma „Sapņu komanda 1935" ir uz vēsturiskiem notikumiem balstīts stāsts par Latvijas valsts izlases startu pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs basketbolā. Tā stāstīs par aizrautīgiem, neatlaidīgiem, stipriem cilvēkiem un komandas garu, tas būs stāsts par Latvijas basketbola izlasi, kas par spīti visiem kavēkļiem 1935.gadā dodas uz pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā Šveicē, Ženēvā, kur Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempioni. Kā norāda filmas veidotāji, filma ir balstīta uz patiesiem notikumiem.

Filmas operators ir Gvido Skulte, producents - Andrejs Ēķis, bet galvenās lomas atveido Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Mārcis Manjakovs, Jānis Vimba, Viktors Ellers, Andris Bulis un citi.

Filmas pirmizrāde plānota 19.novembrī. Paredzēts, ka tā vienlaicīgi uz lielajiem ekrāniem būs skatāma visā Latvijā.

Dalies ar šo ziņu