Zemessargi turpina apmācības jaunākā instruktora kvalifikācijas iegūšanai

Sargs.lv

Zemessargi turpina apmācības jaunākā instruktora kvalifikācijas iegūšanai

17.septembrī Instruktoru skolā Cēsīs sākās Zemessardzes komandējošā sastāva Neintensīvā jaunākā instruktora kursa 2.daļa, kurā piedalās 36 zemessargi no dažādām Zemessardzes vienībām.

Kursa 2.daļa ilgs divas nedēļas, un jau 28.septembrī būs tās pirmais izlaidums un kaprāļa dienesta pakāpju pasniegšanas ceremonija, kuru apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube. Pērn septembrī bruņoto spēku komandieris apmeklēja kursa 1.daļas nodarbības, kas notika Zemessardzes 51.kājnieku bataljona Mācību atbalsta bāzē Dobelē.

Neintensīvā jaunākā instruktora kurss ilgst sešas nedēļas. Tas ir sadalīts divās daļās. Pirmā daļa, kas ilgst četras nedēļas, notiek Dobelē, Zemessardzes 51.kājnieku bataljona Mācību atbalsta bāzē. Savukārt otrā daļa, kas ilgst divas nedēļas,- Instruktoru skolā.

Mācības katrā kursa daļā ir sadalītas nedēļu garos mācību blokos. Šāds iedalījums ieviests, lai zemessargi, saskaņojot ar savu tiešo darba devēju, pilnvērtīgi varētu apgūt kursā paredzētās zināšanas un iemaņas.

Kursā zemessargi apgūst likumus un reglamentus, Zemessardzes struktūru, Latvijas militāro vēsture, fiziskās sagatavošanas un lietvedības teoriju, sakaru līdzekļus, aizsardzību no masveida iznīcināšanas ieročiem, stresa un krīzes menedžmentu, medicīnu, teorētisko, ieroču un lauka nodarbību sagatavošanas un vadīšanas metodiku, topogrāfiju, patrulēšanas, aizsardzības un uzbrukuma teoriju, militāro vadību, kā arī iegūst stacionārās šaušanas nodarbību vadītāja kvalifikāciju. Pēc sekmīga kursa beigšanas zemessargi saņem jaunākā instruktora kvalifikāciju un pirmo instruktora - kaprāļa – dienesta pakāpi.

Neintensīvo jaunākā instruktora kursu organizē Mācību vadības pavēlniecība sadarbībā ar Instruktoru skolu un Zemessardzi. Šajā kursā piedalās tikai zemessargi. Pirmais kursa apmācību posms tika uzsākts pērn jūnijā.

Dalies ar šo ziņu