Latvijas karavīri piedalīsies mācībās „Cold Response 2012”

Sargs.lv

Latvijas karavīri piedalīsies mācībās „Cold Response 2012”

No 12. līdz 21.martam Norvēģijas ziemeļos notiks mācības „Cold Response 2012”, kurās šogad piedalās vairāk nekā 16 000 karavīru no 15 valstīm, tostarp arī 20 Latvijas karavīri.

Mācību mērķis ir sagatavoties augstas intensitātes operāciju veikšanai ziemas apstākļos.

Mācību laikā to dalībnieki veidos daudznacionālus spēkus ar sauszemes, jūras, gaisa un speciālo operāciju vienību piedalīšanos Norvēģijas vadībā. Tie trenēsies izvietošanos un militārās reaģēšanas spēku izmantošanu krīzes apvidū, saskaroties ar dažāda rakstura draudiem – sākot no augstas intensitātes karadarbības līdz terorismam un masu demonstrācijām.

Karavīriem nāksies samērot diplomātisku līdzekļu un militāra spēka pielietošanu, kā arī apgūt iemaņas darbībai starptautiskā vidē, lietojot vienotu valodu un procedūras.

Mācības notiks Norvēģijas ziemeļos, Harstades, Narvīkas un Tromses apvidū. Gaisa spēku vienības mācībām plāno izmantot arī Zviedrijas teritoriju. 

5. martā ir uzsākta „Cold Response 2012” sagatavošanās fāze, savukārt no 12. līdz 21. martam notiks mācību aktīvā fāze.

Šāda mēroga militārās mācības Norvēģijā norit katru gadu. Norvēģijas klimats un apvidus piedāvā unikālas apmācību iespējas visiem bruņoto spēku veidiem un ieroču šķirām. 

Latvijas karavīri mācībās „Cold Response” piedalās kopš 2006.gada.

Pēc mil.no materiāliem.

Dalies ar šo ziņu