Brigādes ģenerālis Gundars Ābols atvaļinās no dienesta bruņotajos spēkos

AB93CD26A3A2440C9FBADAA06CAF88BD.jpg

Brigādes ģenerālis Gundars Ābols atvaļinās no dienesta bruņotajos spēkos

13.februārī Aizsardzības ministrijā notika brigādes ģenerāļa Gundara Ābola atvaļināšanas ceremonija.

„Latvijas lielākais spēks un lepnums ir mūsu cilvēki, tas ir arī mūsu bruņoto spēku lielākais spēks, tādēļ ir nedaudz žēl, ka brigādes ģenerālis atvaļinās,” sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks. „Tomēr es ceru, ka mēs saglabāsim koleģiālas attiecības un arī turpmāk varēsim paļauties uz Gundara Ābola pieredzi un padomiem.”

 

 

NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube uzsvēra, ka divas spilgtākās brigādes ģenerāļa Ābola īpašības ir neatlaidība un iniciatīva. „Pateicoties brigādes ģenerāļa iniciatīvai, Latvijā kopš pagājušā gada notiek augstākā līmeņa NATO vingrinājumus STEADFAST, kas ir liels ieguvums mūsu valstij,” sacīja R. Graube. „Brigādes ģenerālim Ābolam ir tikusi dota iespēja dzīvot pārmaiņu laikos – laikā, kad Latvija atguva neatkarību, kad veidojās Nacionālie bruņotie spēki – un dot šajos procesos savu ieguldījumu. Paldies viņam par šo ieguldījumu!”

 

Brigādes ģenerālis Gundars Ābols pateicās ministrijas un NBS vadībai par veiksmīgo sadarbību un uzsvēra, ka arī turpmāk neliegs savu padomu un sadarbosies ar aizsardzības nozari NATO kravu tranzīta jautājumos, kas būs ciešāk saistīti ar viņa nākamo darba vietu.

 

Aizsardzības ministrs apbalvoja brigādes ģenerāli Gundaru Ābolu ar krūšu nozīmi, savukārt NBS komandieris pasniedza savam ilggadējam dienesta biedram demilitarizētu „Makarov” pistoli – no tiem laikiem, kad G.Ābols uzsāka dienestu NBS.

 

Dalies ar šo ziņu