Mācībās "Kristaps" pilnveidos aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbību

Sargs.lv

Mācībās "Kristaps" pilnveidos aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbību

No 24. līdz 28.oktobrim vienlaikus Rīgā, Cēsīs, Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā un Siguldas novada Allažu pagastā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotās štābu vadības punktu mācības „Kristaps 2011”, kas ir bruņoto spēku regulāro vienību kopīgs štābu vingrinājums, kurā iesaistītas arī citas valsts un pašvaldību institūcijas.

Mācību mērķis ir pārbaudīt štābu vadības un kontroles iemaņas, procedūras, kā arī sakaru un informācijas sistēmas.

Īpaša vērība šajās mācībās tiks veltīta arī aizsardzības nozares un civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbības veicināšanai vadības un kontroles sistēmas ietvarā,

 kā arī vadības un kontroles standartizēto operatīvo procedūru pilnveidošanai.

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 550 karavīru un zemessargu no NBS Apvienotā štāba, Sauszemes spēku kājnieku brigādes štāba, 2.Zemessardzes novada, Štāba bataljona, kā arī karavīri no citiem bruņoto spēku štābiem un vienībām. Kā novērotāji mācībās piedalīsies arī Valsts policijas, Valsts robežsardzes, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji. Atbalstu mācību norisē sniegs Dānijas divīzijas Padomdevēju un apmācību grupas personāls.

Ceļu satiksmes dalībnieku ievērībai!

Lai sekmīgi veiktu mācību uzdevumu izpildi, 22.oktobrī no Rīgas uz Allažiem pārvietosies Štāba bataljona militārās tehnikas kolonnas un iespējami satiksmes ierobežojumi maršrutā: Krustabaznīcas iela, Rīgā (Štāba bataljons) – Brīvības gatve E77 – Garkalne P3 – Tumšupe P8 – Allaži.

24.oktobrī iespējami nelieli satiksmes apgrūtinājumi maršrutā: Rēzekne A12 – Jēkabpils A6 – Aizkraukle.

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Dalies ar šo ziņu